karavaanari.info -karavaanarin matkailuajoneuvo ja caravan harrastus keskustelufoorumi

Karavaanarin keskustelut => Matkalla => Puskaparkit => : oh5yw 12.08.2010, 11:22:50

: Pelottaako puskaparkissa?
: oh5yw 12.08.2010, 11:22:50
Itse olen puskaparkkien suurkuluttaja, mutta julkituon tässä muutaman tapauksen vuosien varrelta.

Erään kerran lähellä Mikkeliä ajoimme levähdysalueen reunalta vanhalle tienpätkälle ja laitoimme leirin pystyyn. Yö alkoi leppoisasti, linnut lauloivat ja aurinko paistoi. Heräsin siihen kun auto keinui kuin merihädässä. Luulin jo ulkona riehuvan hirmumyrskyn, mutta vilkaisu ikkunasta paljasti monikymmenpäisen nuorisojoukon, joka yhteistuumin oli kenties päättänyt kaataa matkavälineemme, heilutus oli sen mukaista. En ehtinyt kuin oven aukaista, silloin kirmaisi joukko autoihinsa ja kaasutteli pois paikalta, loppuyö meni koiranunta nukkuessa...

Toinen tapaus sattui Pohjois-Karjalassa. kesähelteellä huomasimme tien laidassa ruostuneen mustapohjaisen kyltin; Uimaranta. Ajelimme kärrypolkua toista kilometriä peltojen ja niittyjen poikki. Tie päättyi maatalon pihalle, mutta juuri ennen pihaa oli kylän uimaranta. Kävimme uimassa ja sitten taas leiri pystyyn vähän tiestä sivummalle. Yöllä neljän jälkeen heräsin kovaan tömäykseen ja kun raotin verhoa, oli ulkona pari mopoikäistä kaljahuuruissa kolisuttelemassa auton kylkiä. Tosin vain avokämmenellä, halusivat kai vain herättää. Pojat menivät uimaan, otin varovasti ikkunapeiton pois ja kaasuttelin tieheni. Lopun yötä nukuinkin sitten Nurmeksen kaupungin keskustassa...

Kolmas kerta oli jo hiukan pelottavampi ja tapahtui Virossa. Olimme löytäneet hienon hiekkarannan puiden keskeltä, kaukana Narva-Tallinna maantiestä. Muutama virolaisperhe oli piknikillä ja kauempana oli jokunen telttakin. Heräsin aamulla varhain ja siinä kahvia keitellessäni joku hakkasi nyrkillä auton ovea. Ulkona seisoi kaksi nahkatukkaista tatuoitua venäläistä ja yksi vaatekaapin kokoinen virolainen, kaikki ympäri päissään. Virolainen selitti kuinka he olivat kolmestaan päättäneet tulla antamaan suomalaisporolle turpiin. Kahdesta pienikokoisesta kännisestä venäläisestä olisin ehkä selvinnyt mutta virolainen oli selvästi monta painoluokkaa minua ylempänä. Mamma autossa sisällä jo hamuili leipäveistä ja kaulinta aseeksi keittiön laatikoista, lapset parkuivat yläpetillä ja tilanne alkoi näyttää uhkaavalta. Onneksi tästäkin puhumalla selvittiin, aloin kysellä miehiltä papereita ja henkilökortteja, että osataan lähettää omaisille kukkia. Lopulta remuajat tulivat toisiin aatoksiin ja alkoivatkin kysellä kyytiä viinakauppaan. mamma oli autossa jo saanut tavarat paikoilleen ja itsekin hyppäsin kiiruusti kuskin penkille ja kaasuttelimme tiehemme. Perään lenteli vielä ärräpäitä ja venäjänkielisiä solvauksia. Perään juossut virolainenkin kopastui omiin jalkoihinsa, pääsimme pälkähästä.

Silti näidenkin kokemustemme jälkeen puskaparkki on aina ykkösvaihtoehtomme

Kari
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: perho-ukko 12.08.2010, 11:55:58
 Saihan meikäläinenkin Kymijoella kymmenen vuotta sitten tappo-uhkauksen,olin kalassa ja kun tulin vaunun lähelle( silloin oli vaunu ja pajero veturina),niin näin avoimesta vaunun ovesta,vaimo itki,ihmettelin ensin että mikä nyt on,menin katsomaan,ja siellä oli tuntematon Kotkalainen ukko,vaimon kimpussa,no siinähän kävi niin,että heitin ukon pihalle,painiksihan se meni,ympärille kertyi muita kalastajia,sanoin heille,että kahtokaa tämä loppuun,niin myös tekivät!! No,ei tämä tähän jäänyt,kaveri katkaisi antennin autosta,potkaisi Pajeron kylkeen lommon,löi nyrkillä peilin rikki!! En päästänyt kavereita autolla pois,ennen kuin maksoivat vauriot,mutta lähtiessä tämä häirikkö sanoi "kun tulet seuraavan kerran Kymijoelle kalalle,sinut tapetaan",empähän ole käynyt!! Lieneekö taso parantunut nykyään? Ja tuohon tapahtumaan olin täysin viaton,puolustin vain omaa vaimoa!!!
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Kimi 12.08.2010, 12:59:36
EI

Muutamia kertoja on vuosien varrella jotain pientä häirintää ollut, lähinnä tyyliin nuoriso harjoittelemassa ajotaitojaan auton/vaunun lähellä.

Tämän vuoden reissussa oli pari pientä tapausta, ei kuitenkaan vakavia. Ensimmäinen tapahtui Liettuassa kun päivällä pysähdyimme tauolle isolle taukopaikalle. Paikalla ei ollut muita ja se oli muodoltaan sellainen, että siinä oli kaksi pitkää suoraa ja päissä kaaret. Siinä kahvia juodessamme pari nuorukaista tuli vanhahkolla Audilla ja alkoi ajamaan tuota kehää minkä irti autosta saivat, leikki loppui heillä kun onnistuivat ajamaan eturenkaan pois vanteelta. Hiukan noloina ottivat avun vastaan ja saatiin rengas vanteelle sekä ilmaa siihen.

Italiassa joku räpelsi autoa kesken yötä, puoliunessa kuuntelin, mutta en katsonut mitä tapahtui, aamulla huomasin, että jääkapin tuuletusritilöistä puuttui kaksi "lukitusruuvia".

90 luvun alussa yövyimme pimeällä hiekkakentällä metsässä lähellä Puolan rajaa Saksassa, heräsin ihmeellisiin ääniin ja menin ulos katsomaan. Äänet tulivat vaunun vierestä siltä puolelta jolla ei ole ovea. Kurkistin vaunun takaa mikä metelöi ja vetäydyin nopeasti takaisin kun näin ison pakun josta oli irtosisäpohja irrotettu ja vieressä toinen auto josta/johon tavaraa lastattiin valevälipohjasta. En jäänyt urkkimaan asiaa vaan hiivin mahdollisimman hiljaa takaisin vaunuun unia jatkamaan.

Itse koen leirintäalueet rauhattomiksi, vaikkei siellä rymittäisikään alueet rauhoittuvat vasta myöhään yöllä ja ne heräävät taas henkiin aamulla aikaisin, meillä taas halutaan nukkua pitkään ja hiljaisella paikalla.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Poistunut Vaanari 12.08.2010, 13:28:30
Pari kertaa on Norjassa häirinneet. Eka kerta oli -70 luvulla Karesuvannon ja Altan välillä kun humalais porukka tuli örisemään autolle keskellä yötä. Suurin murhe oli kun meillä oli mukana kaksi Pyreneittenkoiraa joita piti rauhotella ettei käy häiritsijöiden kurkkuun. Mutta kun rähinöitsiät kävi heittelemään tulitikkuja koiran turkkiin niin jouduin löysäämään otetta ja koira kävi kiinni lähimpänä olevaa örvelöä jolloin porukka häipyi rohkeimman hieroessa rannettaan. Uhittelivat vielä Altan nimismiehen tulevan lopettamaan koirat. Koirat kuoli aikanaan vahuuteen.
       Toinen kerta oli Altan ja Nyvolin välillä kun kaksi känniläistä tuli häätämään meitä puskasta haulikko mukanaan. Aikamme juteltuamme heille selvisi ettei me ollakkaan Saksalaisia, joten siitäkin selvittiin. :)
       Ei pelota puskaparkissa, Olemme silloin lomalla ja lomalla ei ole mukava pelätä. Kylläkin olemme vähentäneet puskassa leiriytymistä, koska eihän siitä tule mitään jos me kaikki leiriydytään puskissa. En näe mitään siinä että jotkut katsoo etuoikeutenaan leiriytyä aina puskassa ja kehua vielä sillä. Tovottavasti meidän karavaanarien puskaleirintä kerrat pysyy kohtuudessa ettei niihin tule rajoituksia (kieltoja). :o
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: perho-ukko 12.08.2010, 14:22:43
 Kyllä "Perho-ukko" edelleen viettää reissussa aikansa "puskassa",en ole vissiin sosiaalinen nisäkäs,korven kasvatti!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Kimi 12.08.2010, 17:46:42
En näe mitään siinä että jotkut katsoo etuoikeutenaan leiriytyä aina puskassa ja kehua vielä sillä. Tovottavasti meidän karavaanarien puskaleirintä kerrat pysyy kohtuudessa ettei niihin tule rajoituksia (kieltoja). :o

Tämä on pitkälti itsestämme kiinni ja jos kieltoja tulee niin peiliin katsominen on osoite josta aloittaa.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Poistunut Vaanari 12.08.2010, 18:06:19
Näinhän se menee. Nykyisin on kulkimet helppo varustaa puskayöpymiseen muutamia vuorokausia varten, niin kesäksi kuin talveksikin. ;) On vain jo paljon pikkutien alkuja, varsinkin lapissa joihin on puomi ilmestynyt. Puskaparkit kun roskaantuu, niin se on meidän syy, eikä ohikulkioiden jotka piipahtaa paikalla kuseksimassa ja roskiksen tyhjennyksessä. ???
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Viemäs 12.08.2010, 18:23:14
En näe mitään siinä että jotkut katsoo etuoikeutenaan leiriytyä aina puskassa ja kehua vielä sillä. Tovottavasti meidän karavaanarien puskaleirintä kerrat pysyy kohtuudessa ettei niihin tule rajoituksia (kieltoja). :o

Tämä on pitkälti itsestämme kiinni ja jos kieltoja tulee niin peiliin katsominen on osoite josta aloittaa.

Onhan se näin ja hyvin pitkälle kiinni siitä miten käyttäyttään. Jos roskat jätetään puskaan, riehutaan, huudetaan ja mekastetaan ja yövytään viikko jossain yleisellä paikalla, niin varmasti kieltoja tulee. En halua kehua, mutta enempi se sillain on ollut, että puskassa ei oo tahtonut rauhaa saada, kun lenkkeilijät pysähtyy ihastelemaan ja juttelemaan lapsille, mikä on tietenki TOSI mukavaa.  :D  Ei ole ainakaan itsellä/perheellä aika käynyt pitkäksi puskassa, kuten leirintä alueilla. Kerran kyllä on oltu 2 yötä samassa kohdin. Vaunu on ollut kyllä päivät pois puskasta. Ohi kulkijat ovat ihmetelleet, kun oon siirtänyt vaunua eteenpäin ja emäntä oli valmiina ulkona ja minä vielä lisäksi hyppäsin autosta katselemaan maan kamaraa, se kysyi "onko joku hukassa?"   :o Joo on roska. Kyllä nauru maistoi meille kaikille.   :D Eli itsellä on poitiivisia kokemuksia ja kehtaan sanoa.

Käydään me aina silloin tällöin leirintä alueilla, mutta ne siistit alueet on ollut aina täynnä ja koskaan ei oo mahtunut 4 henkinen perhe. Menee pikku hiljalleen väkisin maku leirintä alueista. Ei millään pahalla..
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: iso-juuso 12.08.2010, 18:39:42
Minä en ymmärrä, miksi puskaparkkeeraaminen olisi joltakin toiselta jotain pois. Miksi jotkut kanssavaanarit katsoo sitä niin kieroon?

Me harrastetaan mahdollisuuksien mukaan myös puskaparkkeerausta,eikä pelota ;)  Ei siksi että haluaisi säästää sen yöpymismaksun vaan siksi että leirintäalueet eivät usein tarjoa sitä mitä me kaivataan - rauhaa ja yksinäisyyttä. Jos ei viihdy ihmisjoukossa ja/taijuopuneiden ihmisten keskellä, niin sfc-alueet ovat kesäsesongilla ikävä kyllä väärä paikka.

Toisaalta viime lomalla oltiin useitakin öitä kämppäreillä. Monet "talvialueet", pääasiassa hiihtokeskusten kupeissa, ovat kesäisin hyvin hiljaisia ja toimivat "omatoimialueina." Se sopi meille kuin nakutettu, ja niissä tuli viihdyttyä.

Mitä tulee sotkemiseen, niin heti suomen rajan takana, kivilompolosta norjan puolella, on muutamia varsin suosittuja - suomalaisten suosimia - susiparkkeja. Ne ovat oksettavassa kunnossa, roskien ja paskan ympäröimiä. Tuolla en yhtään ihmettele jos paikallisia vähän jurppii.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Jushi69 12.08.2010, 19:54:18
Sanoja tuossa pyörittelin niin eikös puskaparkki tule sotkuisten asukkien jälkeen paskapurkki. ;D
Itse en tosin ymmärrä tuota puskaparkin ihanuutta mutta tapansa kullakin.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: perho-ukko 12.08.2010, 20:42:07
 Hiljaisia ja siistejä syrjäisiä paikkoja kyllä löytyy,en kerro enempää,muutamat kaverit kyllä tietää!!! ;)
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Pertti_K 12.08.2010, 21:49:03
En hirveästi ole osannut (ymmärtänyt?) pelätä, tosin paikat on koitettu valita järki mukana. Sukulaiselle kyllä kävi "puskassa" ruotsinmaalla vähän huonommin. Olivat perheen kanssa liikkeellä ja yön jälkeen kaikilla oli päätä kivistänyt - myös lapsilla, eli ei se tavallinen selitys. No ei siinä mitään, aamiaisen jälkeen lähtivät ajelemaan ja ihmettelivät että vänkärin oven suunnalta kuuluu suhinaa niinkuin ovi olisi auki, vaikka illalla oi varmasti pistetty kunnolla kiinni, eikä sitä aamulla ollut avattu. Lähemmässä tarkastelussa todettiin, että arvotavarat olivat hanskalokerosta kadonneet  :o

Ilmeisesti hämärämiehet suhauttaneet unilääkettä jostain rakosesta ja sen jälkeen putsanneet auton.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: perho-ukko 12.08.2010, 22:03:37
 Suomen puolella ainakiin,Lapissa,on turvallista kun ei jää yöksi teitten varteen,tahtoo nuo "ei Suomalaiset" hyödyntää matkailijoita,mutta kyllä edelleen puska-parkki on turvallinen,pitää vaan valita paikka syrjässä "ei missään", ;) ;) ;) ;D ;D ;D ;D
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Kimi 12.08.2010, 22:19:53
Suomen puolella ainakiin,Lapissa,on turvallista kun ei jää yöksi teitten varteen,tahtoo nuo "ei Suomalaiset" hyödyntää matkailijoita,mutta kyllä edelleen puska-parkki on turvallinen,pitää vaan valita paikka syrjässä "ei missään", ;) ;) ;) ;D ;D ;D ;D

Turvallista on mielestäni kaikkialla Euroopassa, ainakaan meillä ei koskaan ole ongelmia ollut. Emme aja valtaväyliä ja yöpymiset syrjäkylien laidoilla, mieluiten todellakin näkö ja kuuloetäisyyden päässä liikenteestä/asutuksesta.  Rikolliset liikkuu siellä missä olettavat uhrinsakin liikkuvan, ei ne ala pikkuteitä ja metsäpolkuja koluamaan mahdollisen ryöstettävän löytämiseksi, isojen paljon käytettyjen teiden varsilla asia on eri.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: H 12.08.2010, 22:31:28
Puskaparkeissa kolmen vuoden aikana ehkä 10:en kertaa.
Aina on nukuttu ilman häiriötä.
Tuo meidän "varashälytin" antaa pikkuisen rauhalisemmat yöunet ,
jos se huomaa jotain poikkeavaa ympäristössä varsinkin yöllä,ilmoittaa siitä muutamalla kevyellä tuhaduksella/haukahduksella.(huomattu muutamalla leirintä aluella).Jos joku tulisi oikein kolistelemaan siitä ei vielä kokemuksia mutta veikkaisin,että tulioita vastassa olisi kiukkuisen näköinen,unilta herätetty isäntä ja häntää heiluttava leikkisän näköinen koira.Tämän kontrastin kun paatuneempikin häirikkö näkee niin lähtee varmasti käpälämäkeen.

: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Freemanni 12.08.2010, 23:28:01
No ei todellakaan pelota ;D ;D Ollaan 70- luvulta lähtien liikuttu m- autoilla kaikissa Euroopan maissa ( paitsi Albaniassa ja se ottaa edelleen päähän, kun näissä uusissakin maissa on jo käyty) ja oltu aina vapaaparkeissa kun vaan mahdollista. Satoja kertoja. Samaa on harrastettu myös Euroopan ulkopuolella mm. Usa:ssa. Australiassa, NZ:ssa, Meksikossa, Turkissa, Etelä Afrikassa  vuokratulla kalustolla. Yhtään todella ikävää muistoa ei ole mistään.

Muutamia kokemuksia on toki kertynyt, kun esim. Puolassa eräs humalainen tuli yöllä etsimään kahvia m- autostamme ja heräsimme siihen kun hän tiputti kattilan. Mies oli onneton, mutta annoimme hänelle porot matkaan. Italian Rivieralla kävi viikon aikana lähes joka yö partio kertomassa, että vieressä on kämppäri (jonka palveluja kyllä käytimme) joten voisitteko mennä sinne ensiyöksi. Luvattiin, mutta siihen se jäi. USA:n yhdessä kansallispuistossa oltiin liian lähellä puiston reunaa, joten jouduimme siirtämään autoa pikkaisen. Haminan torilla osui kerran joku koululaisten syyslomaviikonloppu samaan aikaan ja porukat kävi pari kertaa kysymässä jotta myydäänkö viinaa. Meluakin oli tarpeiksi, mutta ei voinut siirtää minnekään sivummalle, kun oli illalla otettu häppää ennen mekkalan alkua. Itä Berliinissä yövyttiin juuri itsenäistymisvuonna juhannuksena eräässä P- paikassa, mikä lopulta olikin huume- ja huoravälityksen keskus. Puolen yön jälkeen autoja lappasi alueella kymmenittän ja porukat kävivät lähimetsässä "asioilla". Kummallista oli, että yksikään ei koputellut auton kylkiin tai ettei meitä mitenkään häiritty. Nukkuminen oli vähän vaillinaista kuitenkin, kunnes hommat 3 aikoihin loppuivat. Suomessa on vain kerran vartijat koputellet kylkiin yöllä erään liikuntahotellin P- paikalla, missä ei ollut mitään rajoituksia P- merkissä. Siirrettiin 50 m autoa, kun ei viitsitty maksaa 35 e turhasta. Oltiin illastettu paikassa, mutta ei riittänyt.

Kun auton ovet ja ikkunat on suljettuina, niin sisällä autossa tai m- vaunussa ei ole mitään vaaraa. Ulkopuolisista "yrittäjistä voi ottaa valokuvia ja videota jos siltä näyttää. Paikallisille poliiseille voi soittaa jos häirintää tapahtuu. Seinien ovien ja ikkunoiden kautta vain hullu yrittää tunkeutua sisään. Yhtään todistettua tapausta narkoosikaasun käytöstä ei ole olemassa, vaikka asiasta niin paljon puhutaan. Puskaparkissa ei tarvitse pelätä, kunhan valitsee paikan järkeään käyttäen ja paikalliset olosuhteet huomioiden. Menemme kämppärille vain pakottavista syistä silloin kun siitä tulee jotain lisäarvoa.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Tukos 13.08.2010, 00:12:50
Näitä juttuja kun lukee tulee väistämättä mieleen nk. jaottelu. Miksi karavaanarit matkaavat. Jotkut matkaavat päämääränä leirintäalueet, joillekin luonto, harrastukset, nähtävyyydet ovat päämäärä.

Me käytämme pääosin pohjoisessa puskia mutta muutama kiva paikka on löytynyt jonne mielellään maksammekin sisään. Me emme kaipaa ihmisiä mutta kaipaamme kuitenkin. Hankala selittää ;D Jos vaikkapa puhutaan kalastuksesta niin kalastuksen voi kyllä unohtaa jos joudumme etsimään leirintäaluetta läheltä. Samoin jos löytyy joku kiva nähtävyys tai tapahtuma niin mielummin nukun vaikka puskassa kuin että jätän tapahtuman kesken tai lähden kiireellä etsimään yöpaikkaa. Kellon kanssa me ei ainakaan matkata.

Ps. Nukuin tossa pari viikkoa sitten Hirvaskankaan ABC:lla piirongissa ikkuna auki ja nukuin ku tukki :D Joskus aiemmin piti kaivaa korvatulppia esille mutta tarpeeksi ku väsyttää niin nukkuu sitä näköjään vaikka kannon nokassa.

Pps. Ei oo omalle kohdalle sattunu pelkäämisiä. Maalaisjärki käyttöön vaikka ei sekään toki aina auta. Ihmisiin pitäisi kuitenkin koittaa luottaa.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Vaeltaja 13.08.2010, 01:17:12
Ihmetyttää välillä tämä puskaparkkien vaaralisuudella pelottelu, ja leirintäalueiden palvelujen käytön yliarvostaminen. No ei niitä kaupallisella pohjalla toimivia lerintäpaikkoja kukaan pysty perustamaan kulkevien karavaanarien yksilöllisten tarpeiden mukaan soviteltuna. Nyt alkaa olla käsillä aika jolloin suurin osa leirintäalueista sulkee porttinsa, suurimman lomasesongin loputtua. Itse käytän puskaparkeja paljon, koska se antaa laajemman mahdollisuuden valita tilanteeseen sopivat aikataulut kulkemisilleen.
En mitenkään karta caravanalueita jos niissä käynnille ilmenee tarvetta. Tätäkin kirjoittelen yhdellä SFC-alueella.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: caddis 13.08.2010, 06:48:27
En hirveästi ole osannut (ymmärtänyt?) pelätä, tosin paikat on koitettu valita järki mukana. Sukulaiselle kyllä kävi "puskassa" ruotsinmaalla vähän huonommin. Olivat perheen kanssa liikkeellä ja yön jälkeen kaikilla oli päätä kivistänyt - myös lapsilla, eli ei se tavallinen selitys. No ei siinä mitään, aamiaisen jälkeen lähtivät ajelemaan ja ihmettelivät että vänkärin oven suunnalta kuuluu suhinaa niinkuin ovi olisi auki, vaikka illalla oi varmasti pistetty kunnolla kiinni, eikä sitä aamulla ollut avattu. Lähemmässä tarkastelussa todettiin, että arvotavarat olivat hanskalokerosta kadonneet  :o

Ilmeisesti hämärämiehet suhauttaneet unilääkettä jostain rakosesta ja sen jälkeen putsanneet auton.

Ei sellaista "unilääkettä" ole olemassakaan, jota voisi suhauttaa ilmastoituun vaunuun tai autoon. Ilmaan täytyisi saada tietty pitoisuus kaasua ja se ei suhauttamalla onnistu. Sairaalassakin nukutus vaatii aina oman narkoosilääkärin, joka valvoo ja säätelee koko ajan tapahtumaa. Lisäksi lapsille ja aikuisille on ihan eri annokset. Venäjällä koulukaappauksen aikana käytettiin narkoosikaasuja ja tuloksena oli, että osa kaasutetuista menehtyi. Näin kävisi, mikäli matkailuajoneuvoonkin tälläisia kaasuja käytettäisiin.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Kevytnaapuri 13.08.2010, 10:49:40
No, kai se pitää tähänkin kommentoida. Minä pelkään, jo ajatustakin puskaparkista.

Emme harrasta puskaparkkeja. Vähänhän olemme matkanneet, joten vielä on aikaista sanoa, että ei koskaan tultais harrastamaankaan. Pari yötä olemme kuitenkin kokeilleet. Sellainen vähän syrjempi parkkipaikka, yhden rivarin vieressä. Minä nukuin huonosti. Ahistaa ja pelottaa. Jos minä saan valita, yövymme aina alueilla tai tuttavien pihoilla. Kiitos.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Roksis 13.08.2010, 13:48:31
Sehän se tässä parasta onkin. Voi valita mieltymyksensä ja tarpeiden mukaan. Molemmat tavat on käyneet tutuksi ja samoin jatketaan.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: K.E.V 13.08.2010, 14:50:53
Italian Rivieralla kävi viikon aikana lähes joka yö partio kertomassa, että vieressä on kämppäri   (jonka palveluja kyllä käytimme) joten voisitteko mennä sinne ensiyöksi. Luvattiin, mutta siihen se jäi.

Niinpä juuri, palveluja käytetään, ehkä salaa.  ::) Jotenkin en usko että leirintäyrittäjä sai käytöstä liiraakaan.  ???  On jokaisen oma halu miten tekee ja molempi on oikein,aidosti käytettynä tietenkin. Itse nukun campingeilla yleensä, ne kun toimii tukikohtina kierrellessä veturilla, fillarilla ,julkisilla eri kohteissa. On niin mukavaa pulahtaa uimaan ja käydä suihkussa omia vesiä kantamatta.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Kimi 13.08.2010, 17:48:39
Italian Rivieralla kävi viikon aikana lähes joka yö partio kertomassa, että vieressä on kämppäri   (jonka palveluja kyllä käytimme) joten voisitteko mennä sinne ensiyöksi. Luvattiin, mutta siihen se jäi.

Niinpä juuri, palveluja käytetään, ehkä salaa.  ::) Jotenkin en usko että leirintäyrittäjä sai käytöstä liiraakaan.  ???  On jokaisen oma halu miten tekee ja molempi on oikein,aidosti käytettynä tietenkin.

Nyt kyllä olen eri mieltä. Jos jonkun alueen yöpymispalveluja ei halua käyttää, mutta vesi ja muun huollon siellä tehdä asiassa ei ole mitään ihmeellistä, maksetaan pyydetty korvaus ja jos pyydetty tuntuu liialta ostetaan palvelu muualta. Italiassa käytin useita alueita nimenomaan vesihuoltoon ja suihkussakäyntiin. Veloitus oli yleensä nimellinen ja se komensoitiin edes vähän käyttämällä ruokailu/kahvilapalveluja mikäli sellaisia löytyi. Ei edes pidetty poikkeavana käytöksenä, ainakaan niissä joissa kävimme.

Ei puskaparkkilaisuus tarkoita, etteikö olisi valmis ja halukas maksamaan käyttämistään palveluista, onhan se meidän puskaparkkilaistrenkin etu, että palveluita on olemassa vaikka kaikkia emme käytäkään.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: vesako 13.08.2010, 18:39:04
Tuosta Kimin kirjoituksesta tuli mieleen,
että mihin ne kaikki jätteet laitetaan jos
jatkuvasti puskaparkissa ollaan?

Niitä kuitenkin kertyy erilaisia.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Jalmari 13.08.2010, 19:10:01
 Mietiskelin tuossa lukiessani uusia viestejä ketjuun että kyllä minä menen leirintäalueelle sen takia että
pääsen kunnon suihkuun kun ei se tuossa auton pienessä kopissa ole kummoista.
Yleensä vietetään 1-2 yötä jossain huoltamonparkissa ja sitten mennään yhdeksi yöksi leirialueelle.
Huoltamoparkissa edellyttää aina että on joitain muitakin vaanareita yöparkissa , niin suomessa kuin keski-euroopassa,  jostain syystä tuntuu olo orvolta pelkkien rekkojen välissä.
 En tiedä mikä pelottaa mutta en uskalla jäädä orpona oikein mihinkään, olen kai ottanut vakavissani nuo narkoosikaasu ynnämuut ryöstöjutut joista on kai kaikki kuullut jotain.
 Toisaalta en usko että kukaan pääsisi ehjänä sisälle mutta entä jos kuitenkin, eli valitsen pienemmän pahan ja olen arkajalka. ;D ;D ;D
Syynä siihen leirintäalueen käyttämättömyyteen ei ole mikään muu kuin ne aukioloajat, mukavaa ajella jonnekin 22-24 ja sitten onkin
jo alueiden puomit alhaalla. Että en sitten tiedä. ;D ;D ;D
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: putkimies 13.08.2010, 20:31:49
Tuosta Kimin kirjoituksesta tuli mieleen,
että mihin ne kaikki jätteet laitetaan jos
jatkuvasti puskaparkissa ollaan?

Niitä kuitenkin kertyy erilaisia.
Nooh, ajatteleppa että olen puskaparkissa viikonlopun Tampereen seudulla. Parin päivän jätteet mahtuu kyytiin ja tulee kotiin tänne Keski-Uudellemaalle, Tuusulanjärven tuntumaan. Ruskean veden kaadan vessanpönttöön, siitä se kulkee putkea pitkin Helsinkiin Viikin puhdistamolle. Siellä sitä veivataan jonkin aikaa, ja lopulta se kiinteä aines lastataan kuoma-autoon ja auto vie sen jonnekin POHJANMAALLE jälkikäsiteltäväksi.
   Matkan aikana täyttyneen roskiksen kippaan omaan roskasäiliööni, parin viikon välein säiliö tyjennetään ja roskat kuljetetaan polttolaitokselle jolla lämmitetään ...öööh Hyvinkään, tai olikohan Riihimäen kaupunkia.
   Kyllä siinä kumipyörät ulvoo kun jätteitä kuljetetaan. ;D ;D ;D
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Aakku 14.08.2010, 09:11:34
Minuakin mietityttää nuo käytännön asiat.
Itse käyttäisin mielelläni puskaparkkia parista syystä. Eka syy on se, että ei ole kiinni aikatauluista. Kesällä on kuumaa ja illalla on mukava ajaa. Kun on yöpymisen aika, niin leirintäalueiden portit ovat jo kiinni. Käytännössä auto on ilmastoinnilla tullut riittävän viileäksi joskus 22-23 aikoihin. Leirintäalueella autoa ei voi käyttää enää ehtoolla auton koneella viileäksi, eikä siinä mitään järkeäkään olisi käyttää autoa paikallaan. Puskaparkista voi myös lähteä vaikka keskellä yötä jatkamaan, jos siltä tuntuu. Leirintäalueet eivät ole minulle mikään matkailukohde. Se on vain joskus välttämätön lähinnä huoltotöiden ja hygienian vuoksi.

Toinen syy on rahan säästö. Me kun kuljemme usein kaksin, tai joskus harrastusteni kera joskus kuljen yksinkin, niin tuntuu kohtuuttomalta maksaa sama maksu leiriytymisestä, kuin esim. 6 hengen perhe. Varsinkin kun se leiriytyminen ei tuo muuta kuin sääntöjä ja rajoituksia. Ison perheen kyseessä ollessa tilanne on varmasti aivan toisin.

Sitten ne neuvot, joita kaipaisin. Kun yövyn puskissa ilman palveluja, niin vähäiset roskani jätän levähdyspaikkojen roskiksiin. Vessan tyhjennän kotona, tai sopivassa laillisessa tyhjennyspaikassa. Yleensä en käytä autossa vessaa, koska hakeudun lähelle jotakin liikenneasemaa, joka on auki 24 tuntia.
Suihku on ongelma. Sitä kun ei ole, niin jotenkin on peseytyminen järjestettävä. Joillakin liikenneasemilla on suihkut, mutta en ole niitä kokeillut. Samoin leirintäalueille voi tehdä päiväkäyntejä, mutta siitäkään ei ole kokemusta. Miten helppo tuo suihkuun hakeutuminen on ja mitä lie kustantaa?

Itse otsikkoon, jotta pelottaako. Myönnettävä on, että hiukka epävarma ja pälyilevä olo on, kun yöpyy jossakin hiljaisessa paikassa, jossa ei mitään ole ympärillä. Ovet tietty lukossa ja jonkinlainen hälytin rauhoittaa. Kaikenlaiset kaasuhälyttimet vilkuttavat paikoissaan.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: K.E.V 14.08.2010, 09:26:56

Toinen syy on rahan säästö. Me kun kuljemme usein kaksin, tai joskus harrastusteni kera joskus kuljen yksinkin, niin tuntuu kohtuuttomalta maksaa sama maksu leiriytymisestä, kuin esim. 6 hengen perhe. Varsinkin kun se leiriytyminen ei tuo muuta kuin sääntöjä ja rajoituksia. Ison perheen kyseessä ollessa tilanne on varmasti aivan toisin.

Ihan totta  ??? ::) En muista milloin viimensi olen nähnyt campingin missä EI VELOITETA henkilöluvun mukaan, ei vaimonikaan muistanut  ;D
Kaksistaan mekin kuljemme. Sitten näissä kannattaa ottaa huomioon että a-autoilijat käyttäytyy ehkä erilailla kuin vaunuilijat . Kuka jättäisi vaununsa jollekin tienpätkän päähän vaikka Virossa ja lähtisi vetoautolla lähikaupunkiin. En ainakaan tunnusta tuota edes ajatelleeni.  :P :P :P

Itse pidän vaunun pääsääntöisesti campingilla. Joskus pitkillä siirtymillä jään reissuparkkiin yöksi ja aamulla eteenpäin.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Aakku 14.08.2010, 09:55:06
Ihan totta  ??? ::) En muista milloin viimensi olen nähnyt campingin missä EI VELOITETA henkilöluvun mukaan, ei vaimonikaan muistanut  ;D
Ainakin tuolla SFC leirioppaassa hinnat ovat usein ilman henkilölisiä. Yksityiset ovat sitten asia erikseen, missä mennään kulujen mukaan.
Jollen nyt väärin tulkitse niin esim.
Kuninkaanlähde 18€, oli sitten matkassa 1, tai 6
Rantatropiikki 20€, oli sitten matkassa 1, tai 6
Mussalo 16€, oli sitten matkassa 1, tai 6
Nallikari 16€ + 4€ henkilö.

Tuo Nallikarikin maksaisi yhdeltä henkilöltä 20€ ja kahdelta 24€. Lyhyen matikan mukaan se tekee kahdelta hengeltä 12€/hlö.

Tuolta niitä löytyy esimerkkejä lisää oppaasta. Tästä voisi päätellä, että leirintäalueet on kokonaishinnoiltaan edullisimpia vain lapsiperheille. Etenkin SFC alueet.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Viemäs 14.08.2010, 12:54:05
No jos nuita leirintä alueita ruvetaan rankastikkin henkilöitten mukaan velottamaan, niin pysyn enempi puskassa ja käyn uimahallissa uimassa ja saunomassa. Jätteille löytyy aina roskiksia.  :)
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Aakku 14.08.2010, 13:48:32
No jos nuita leirintä alueita ruvetaan rankastikkin henkilöitten mukaan velottamaan, niin pysyn enempi puskassa ja käyn uimahallissa uimassa ja saunomassa. Jätteille löytyy aina roskiksia.  :)
Tuo uimahalli olikin hyvä idea.  :)
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Viemäs 14.08.2010, 14:01:06
No jos nuita leirintä alueita ruvetaan rankastikkin henkilöitten mukaan velottamaan, niin pysyn enempi puskassa ja käyn uimahallissa uimassa ja saunomassa. Jätteille löytyy aina roskiksia.  :)
Tuo uimahalli olikin hyvä idea.  :)

Toinen idea. Nyt kun oli nuita 30 asteen helteitä, niin ei muutako jorpakon viereen aina pysäköi syömään ja käy vedessä vilvoittelemassa ja matka jatkuu  :D suin.

Eräässä kaupungissa löydettiin hiano paikka sopivasti syrjässä, minne uskalsi vaunun jättää ja oli 70m uimarantaan. Siinä oltu 2 viikon loppuna yötä ja vilvoittelemassa yli 30 asteen helteessä. Ei hävinnyt mitään, vaikka matkagrilli jätettiin vaunun alle. Oli siellä rannalla venäläisiäkin ja suomalaisia.  :)
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Kimi 15.08.2010, 21:27:31
Tuosta Kimin kirjoituksesta tuli mieleen,
että mihin ne kaikki jätteet laitetaan jos
jatkuvasti puskaparkissa ollaan?

Niitä kuitenkin kertyy erilaisia.

Auto pitää reissussa tanka vähintään joka toinen päivä, 600-700km/tankki. Reissussa tankataan asemilla joilla on palvelu, kemmsan ja harmaavedentyhjennys, usein niillä on myös roskiksia käytettävissä palvelualueilla.  Jos asemaa jolla em ei onnistu ja tankki uhkaa tyjhentyä tankataan jonkun verran ja täyteen vasta asemalla jolla saan tarvitsemani palvelut. Kyllä roskista pääsee eroon, lyhyellä matkalla vie vaikka kotiin ja pidemmällä tyhjentää ne usein pieninä pusseina.Suomessa on uimahalleja joka kylässä ja niitä hyödynnetään

Joku ihmetteli vaunun jättämisestä puskaan ja autolla liikkuminen ympäristössä. Vaunuillessa olemme tehneet tämän, pisin aika jona ei vaunua liikuteltu oli Berliinissä. Vanhan itäsaksan puolella oli väljää ja puolen tunnuin matkan päässä Berliinin televisiotornista löysimme järvenrantapaikan jolla pidimme vaunua oleskelumme ajan, aamulla kaupungille ja yöksi takaisin. Iltaisin kävi muutamia uimareita, mutta muuten oli rauhallista.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: K.E.V 15.08.2010, 21:51:14
Niin, Itä-Saksan aikaan  ::). Teeppä siellä nykyään. Vaunusi on myyty kirppiksellä vaikka puolassa ennekuin ehdit kaupasta takaisin  ;D
On minullakin "silloin joskus" ollut vastaavia tilanteita. Aika entinen ei koskaan enää palaa  :D ;) ;D ::) :P
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Vaeltaja 15.08.2010, 22:39:56
Tuosta Kimin kirjoituksesta tuli mieleen,
että mihin ne kaikki jätteet laitetaan jos
jatkuvasti puskaparkissa ollaan?

Niitä kuitenkin kertyy erilaisia.

Caravan alueilla on harvassa paikassa niin hyviä jätteiden keräys ekopisteitä näkynyt, kuin monella palveluasemalla on. Lajitelluista jätteistä pääsee siististi eroon matkalla, kun kuitenkin joutuu poikkeamaan muissa asioissa melkein päivittäin jollakin palveluasemalla. Useisiin paikkoihin on teiden vierellekin, asutuskeskusten läheisyyteen perustettu lajiteltujen jätteiden keräys pisteitä. Karavaanarilla tulee etupäässä sekajätteen lisäksi eniten erilaista kartonki, ja metallijätettä (säilykepurkkeja tai alumiinivuokia). Lasipullot ja tölkit päätyvät palautuspisteisiin pienen pantin palautuksen vuoksi.

: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Kimi 16.08.2010, 01:14:53
Niin, Itä-Saksan aikaan  ::). Teeppä siellä nykyään. Vaunusi on myyty kirppiksellä vaikka puolassa ennekuin ehdit kaupasta takaisin  ;D
On minullakin "silloin joskus" ollut vastaavia tilanteita. Aika entinen ei koskaan enää palaa  :D ;) ;D ::) :P

Tämä tapahtui kyllä muurin romahtamisen jälkeen. Kuitenkin Berliini ei vielä silloin ollut kasvanut paljoakaan itään vaikka rakentamista kyllä tapahtui ja paljon.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Pertti_K 16.08.2010, 21:59:35
En hirveästi ole osannut (ymmärtänyt?) pelätä, tosin paikat on koitettu valita järki mukana. Sukulaiselle kyllä kävi "puskassa" ruotsinmaalla vähän huonommin. Olivat perheen kanssa liikkeellä ja yön jälkeen kaikilla oli päätä kivistänyt - myös lapsilla, eli ei se tavallinen selitys. No ei siinä mitään, aamiaisen jälkeen lähtivät ajelemaan ja ihmettelivät että vänkärin oven suunnalta kuuluu suhinaa niinkuin ovi olisi auki, vaikka illalla oi varmasti pistetty kunnolla kiinni, eikä sitä aamulla ollut avattu. Lähemmässä tarkastelussa todettiin, että arvotavarat olivat hanskalokerosta kadonneet  :o

Ilmeisesti hämärämiehet suhauttaneet unilääkettä jostain rakosesta ja sen jälkeen putsanneet auton.

Ei sellaista "unilääkettä" ole olemassakaan, jota voisi suhauttaa ilmastoituun vaunuun tai autoon. Ilmaan täytyisi saada tietty pitoisuus kaasua ja se ei suhauttamalla onnistu. Sairaalassakin nukutus vaatii aina oman narkoosilääkärin, joka valvoo ja säätelee koko ajan tapahtumaa. Lisäksi lapsille ja aikuisille on ihan eri annokset. Venäjällä koulukaappauksen aikana käytettiin narkoosikaasuja ja tuloksena oli, että osa kaasutetuista menehtyi. Näin kävisi, mikäli matkailuajoneuvoonkin tälläisia kaasuja käytettäisiin.

Eipähän sitä sellaista koomaa tarvi päälle saadakaan kuin leikkaussalissa, riittää että nukkuu vähän sikeämmin. Mutta en tunne nukutusaineita niin hyvin kuin sinä, voit olla oikeassa. Kumma homma kuitenkin oli että kaikilla oli pää kipeä, eikä kukaan 4:stä hengestä ollut herännyt kun pienestä retkeilyautosta oli hanskalokero tyhjennetty.

Ei turvallista ole aina lerintäalueellakaan. Viime viikolla olimme Tampereella yötä, kun illalla ravikansa piti omat kokoontumisajonsa leirintäalueen huoltorakennuksella. Pitivät meteliä, naisväki "laitteli" itseään, roskaa kertyi aika läjä siihen ympäristöön. Ikävintä oli kuitenkin kun yksi seureesta alkoi ammuskelemaan ilmakiväärillä, 10-20 laukausta ehti ampua ennenkuin poistui paikalta. Piti jo pistää auton ikkunoita kiinni kun alkoi viereisessä puskassa rapista. Kuulemma sama porukka oli häädetty toiselta huoltorakennukselta edellisenä yönä.

Tuli jo Porvoo mieleen, onneksi eivät tulleet pyytämään tupakkia/tulta tai kyselemään Hiivatin tehoista  ::)
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: iso-juuso 17.08.2010, 08:02:33
En hirveästi ole osannut (ymmärtänyt?) pelätä, tosin paikat on koitettu valita järki mukana. Sukulaiselle kyllä kävi "puskassa" ruotsinmaalla vähän huonommin. Olivat perheen kanssa liikkeellä ja yön jälkeen kaikilla oli päätä kivistänyt - myös lapsilla, eli ei se tavallinen selitys. No ei siinä mitään, aamiaisen jälkeen lähtivät ajelemaan ja ihmettelivät että vänkärin oven suunnalta kuuluu suhinaa niinkuin ovi olisi auki, vaikka illalla oi varmasti pistetty kunnolla kiinni, eikä sitä aamulla ollut avattu. Lähemmässä tarkastelussa todettiin, että arvotavarat olivat hanskalokerosta kadonneet  :o

Ilmeisesti hämärämiehet suhauttaneet unilääkettä jostain rakosesta ja sen jälkeen putsanneet auton.

Ei sellaista "unilääkettä" ole olemassakaan, jota voisi suhauttaa ilmastoituun vaunuun tai autoon. Ilmaan täytyisi saada tietty pitoisuus kaasua ja se ei suhauttamalla onnistu. Sairaalassakin nukutus vaatii aina oman narkoosilääkärin, joka valvoo ja säätelee koko ajan tapahtumaa. Lisäksi lapsille ja aikuisille on ihan eri annokset. Venäjällä koulukaappauksen aikana käytettiin narkoosikaasuja ja tuloksena oli, että osa kaasutetuista menehtyi. Näin kävisi, mikäli matkailuajoneuvoonkin tälläisia kaasuja käytettäisiin.

Eipähän sitä sellaista koomaa tarvi päälle saadakaan kuin leikkaussalissa, riittää että nukkuu vähän sikeämmin. Mutta en tunne nukutusaineita niin hyvin kuin sinä, voit olla oikeassa. Kumma homma kuitenkin oli että kaikilla oli pää kipeä, eikä kukaan 4:stä hengestä ollut herännyt kun pienestä retkeilyautosta oli hanskalokero tyhjennetty.

Ei turvallista ole aina lerintäalueellakaan. Viime viikolla olimme Tampereella yötä, kun illalla ravikansa piti omat kokoontumisajonsa leirintäalueen huoltorakennuksella. Pitivät meteliä, naisväki "laitteli" itseään, roskaa kertyi aika läjä siihen ympäristöön. Ikävintä oli kuitenkin kun yksi seureesta alkoi ammuskelemaan ilmakiväärillä, 10-20 laukausta ehti ampua ennenkuin poistui paikalta. Piti jo pistää auton ikkunoita kiinni kun alkoi viereisessä puskassa rapista. Kuulemma sama porukka oli häädetty toiselta huoltorakennukselta edellisenä yönä.

Tuli jo Porvoo mieleen, onneksi eivät tulleet pyytämään tupakkia/tulta tai kyselemään Hiivatin tehoista  ::)

Perhetuttu lääkäri on sanonut, että tuollainen unikaasun tupruttelu on mahdotonta puuhaa, jollei sitten ole valmis myöskin tappamaan vaunuilijoita. Ei pelkästään unilääkkeen annostelun vaikeuden takia, vaan siksi että tainnutettu ihminen voi vaikkapa tukehtua omaan kieleensä jos tainnutus sattuisikin vaikka onnistumaan nappiin.

Eikä tuohon kyllä taida auttaa narkoosihälyttimetkään, kun ei kukaan oikein tiedä millaista kaasua tuohon nukuttamiseen käytettäisiin. Vaikea tehdä tunnistinlaitteistoa tuntemattomalle tunnistettavalle. Paitsi tietenkin jokin hiukkastunnistinsorttinen, joka reagoi sitten jokaiseen pieruunkin.

Eipä näissä tunnu olevan omakohtaisia kokemuksia oikein kenelläkään. Kyseessä on aina sukulainen tai tuttu (väheksymättä sinänsä lainkaan, älkää tulkitko väärin) mutta silloin tarinassa on helposti väriä, tai sitten jotain jää helposti kertomatta.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: oh5yw 17.08.2010, 08:21:53
Jatkan tässä aloittamaani ketjua....

Miellyttäviä kokemuksia on ollut enemmän kuin pelottavia(?). Erään kerran etelä-Virossa puskaparkissa oveen koputettiin varovasti ja kun aukaisin, siellä oli venäläinen nuoripari saslikkilautasen kanssa. Olivat olleet retkeilemässä lähistöllä ja kun näkivät turistit puskassa, toivat meille juuri grillaamiaan saslikkivartaita ja toivottivat tervetulleeksi Viroon.

Toinenkin tapaus sattui Viron maaperällä. Leiriydyimme erään niityn laitaan ison tammen alle kun siihen pelmahti jostain nauravainen maatuskamummo, joka selitti ymmärrettävällä suomenkielellä, ettei siihen kannattunut jäädä, puusta tippuu ties mitä tahmeaa mahlaa auton päälle. Sen sijaan ajatti meidät maatalonsa pihapiiriin sileälle nurmikolle, osoitti hyvän paikan nuotiolle ja kantoi vielä jostain sylillisen puitakin. Tosin sitten jouduimme kuuntelemaan koko elämäntarinan, selaamaan perhealbumit ja ihmettelemään pellosta kaivettuja sodanaikaisia konepistooleja. Mutta sehän vain avarsi maailmankuvaamme.

Suomessakin on näitä ylläreitä sattunut. Eräällä puskaparkilla uimarannalla kaikkien uimareiden jo lähdettyä, tuli paikan talonmies kyselemään, josko sauna maistuisi, kun on vielä kiuas kuumana uimaporukoiden jäljiltä. Maistuihan se.

Kari
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Pro ´55 17.08.2010, 10:06:03
Mielenkiintoinen keskusteluaihe ja täytyy sanoo, että varmasti löytyy monenlaista mielipidettä.
Itse olen kaupunkilainen joka tekee säännöllisesti kahta työtä yhtä aikaa, sekä on vielä omistussuhteen kautta sidottu kiinteistönhoitajaksi, joka on siis kolmas työpaikka yhtä aikaa. Haaveilen muiden kaupunkilaisten tapaan väliin omasta rauhasta, mutta en vaan saa mahtumaan päähäni sitä suosittua ajatusmallia, että pitäisi omistaa kesämökki. Viikot kaikkien töiden keskellä pitäs murehtia tekemättömiä töitä mökillä; pihan haravoinnit, halkojen hakkaamiset, laiturin korjaamiset.. ja sitten perjantaina porhaltaa iltapäiväruuhkassa polvi suorana mökille rehkimään.. ja sunnuntain iltaruuhkassa kroppa kipeenä ja väsyneenä takas kotiin. Missä olisi se rento vapaa-aika?

Olen harrastanut vuosia mökkeilyä asuntovaunuilla. Mikä vapaus! Saa mennä minne lystää, tehdä mitä lystää, yöpyä missä lystää. Ei nurmikoiden leikkaamisia, ei lumitöitä, ei mitään velvoitteita minkäänlaiseen rehkimiseen. Nää kapistukset on omavaraisia, eikä vielä viikonkaan mittaisella majoittautumisella vaadi verkkovirtaa tahi muutakaan. Vapaus on koko homman suola ja olen sitä hyödyntänyt mahdollisimman paljon.

Eli olen ehdottomasti Puskaparkkeeraaja, enkä tähän saakka ole pelännyt tippaakaan, kun on käyttänyt tervettä järkeä minne vaununsa kanssa työntää. Lähtiessään kun vielä pitää huolen, ettei jätä taakseen minkäänlaista jälkeä, että on edes käynytkään kyseisellä paikalla, niin muillekaan ei tule paha fiilis.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: mjo33400 17.08.2010, 20:09:48
Mielenkiintoinen keskusteluaihe ja täytyy sanoo, että varmasti löytyy monenlaista mielipidettä.
Itse olen kaupunkilainen joka tekee säännöllisesti kahta työtä yhtä aikaa, sekä on vielä omistussuhteen kautta sidottu kiinteistönhoitajaksi, joka on siis kolmas työpaikka yhtä aikaa. Haaveilen muiden kaupunkilaisten tapaan väliin omasta rauhasta, mutta en vaan saa mahtumaan päähäni sitä suosittua ajatusmallia, että pitäisi omistaa kesämökki. Viikot kaikkien töiden keskellä pitäs murehtia tekemättömiä töitä mökillä; pihan haravoinnit, halkojen hakkaamiset, laiturin korjaamiset.. ja sitten perjantaina porhaltaa iltapäiväruuhkassa polvi suorana mökille rehkimään.. ja sunnuntain iltaruuhkassa kroppa kipeenä ja väsyneenä takas kotiin. Missä olisi se rento vapaa-aika?

Olen harrastanut vuosia mökkeilyä asuntovaunuilla. Mikä vapaus! Saa mennä minne lystää, tehdä mitä lystää, yöpyä missä lystää. Ei nurmikoiden leikkaamisia, ei lumitöitä, ei mitään velvoitteita minkäänlaiseen rehkimiseen. Nää kapistukset on omavaraisia, eikä vielä viikonkaan mittaisella majoittautumisella vaadi verkkovirtaa tahi muutakaan. Vapaus on koko homman suola ja olen sitä hyödyntänyt mahdollisimman paljon.

Eli olen ehdottomasti Puskaparkkeeraaja, enkä tähän saakka ole pelännyt tippaakaan, kun on käyttänyt tervettä järkeä minne vaununsa kanssa työntää. Lähtiessään kun vielä pitää huolen, ettei jätä taakseen minkäänlaista jälkeä, että on edes käynytkään kyseisellä paikalla, niin muillekaan ei tule paha fiilis.


Hyvä ja ytimekäs vastaus. ;)
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: K.E.V 17.08.2010, 20:18:31
Mielenkiintoinen keskusteluaihe ja täytyy sanoo, että varmasti löytyy monenlaista mielipidettä.
Itse olen kaupunkilainen joka tekee säännöllisesti kahta työtä yhtä aikaa, sekä on vielä omistussuhteen kautta sidottu kiinteistönhoitajaksi, joka on siis kolmas työpaikka yhtä aikaa. Haaveilen muiden kaupunkilaisten tapaan väliin omasta rauhasta, mutta en vaan saa mahtumaan päähäni sitä suosittua ajatusmallia, että pitäisi omistaa kesämökki. Viikot kaikkien töiden keskellä pitäs murehtia tekemättömiä töitä mökillä; pihan haravoinnit, halkojen hakkaamiset, laiturin korjaamiset.. ja sitten perjantaina porhaltaa iltapäiväruuhkassa polvi suorana mökille rehkimään.. ja sunnuntain iltaruuhkassa kroppa kipeenä ja väsyneenä takas kotiin. Missä olisi se rento vapaa-aika?

Olen harrastanut vuosia mökkeilyä asuntovaunuilla. Mikä vapaus! Saa mennä minne lystää, tehdä mitä lystää, yöpyä missä lystää. Ei nurmikoiden leikkaamisia, ei lumitöitä, ei mitään velvoitteita minkäänlaiseen rehkimiseen. Nää kapistukset on omavaraisia, eikä vielä viikonkaan mittaisella majoittautumisella vaadi verkkovirtaa tahi muutakaan. Vapaus on koko homman suola ja olen sitä hyödyntänyt mahdollisimman paljon.

Eli olen ehdottomasti Puskaparkkeeraaja, enkä tähän saakka ole pelännyt tippaakaan, kun on käyttänyt tervettä järkeä minne vaununsa kanssa työntää. Lähtiessään kun vielä pitää huolen, ettei jätä taakseen minkäänlaista jälkeä, että on edes käynytkään kyseisellä paikalla, niin muillekaan ei tule paha fiilis.


Hyvä ja ytimekäs vastaus. ;)

Juuri näin. Onneksi saman voi tehdä myös campingilla. Sielläkään ei kukaan pakota rehkimään  ;D

Ja kun muistaa niin campingilla tai puskassa ettei jätä jälkeensä mitään niin on kaikki hyvin
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Kimi 17.08.2010, 21:12:58
Mottona, ettei jää kuin renkaanjäljet hiekkaan.

En syytä Karavaanareita, mutta nykyään luontoon kyllä heitetään paljon roskia. Jos jonkun sivutien vieressä on kolo johon auto mahtuu vähintään käymäläpaperia löytyy muutaman metrin päässä, usein myös niihin kuuluvat jätökset. pulloista, tölkeistä ja pakkausmateriaalista puhumattakaan.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Roksis 18.08.2010, 12:56:06
Käymäläjätökset häviää aikanaan, mutta pullot/sirpaleet, tölkit ei ikinä. Kauan taitaa viedä tumpiltakin. En toki minäkään suosittele jättämään niitä käymäläjätteitä mihin sattuu. Joskus vaan saattaa tulla pakko.  ;D
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: iso-juuso 18.08.2010, 13:11:17
Käymäläjätökset häviää aikanaan, mutta pullot/sirpaleet, tölkit ei ikinä. Kauan taitaa viedä tumpiltakin. En toki minäkään suosittele jättämään niitä käymäläjätteitä mihin sattuu. Joskus vaan saattaa tulla pakko.  ;D

Joskus on tullut ihmeteltyä vessallisilla taukopaikoilla sitä, että ympäristö on täynnä kaksua ja paperia. Kai se vaan on kivempaa paskoa taivasalla?
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Aakku 18.08.2010, 18:31:11
Käymäläjätökset häviää aikanaan, mutta pullot/sirpaleet, tölkit ei ikinä. Kauan taitaa viedä tumpiltakin. En toki minäkään suosittele jättämään niitä käymäläjätteitä mihin sattuu. Joskus vaan saattaa tulla pakko.  ;D

Joskus on tullut ihmeteltyä vessallisilla taukopaikoilla sitä, että ympäristö on täynnä kaksua ja paperia. Kai se vaan on kivempaa paskoa taivasalla?
Ootko kurkannut sellaisen yleisen taukopaikan vessan sisälle. Vähemmästäkin tekee mieli mennä vaikka puskaaseen.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: iso-juuso 18.08.2010, 18:55:21
Käymäläjätökset häviää aikanaan, mutta pullot/sirpaleet, tölkit ei ikinä. Kauan taitaa viedä tumpiltakin. En toki minäkään suosittele jättämään niitä käymäläjätteitä mihin sattuu. Joskus vaan saattaa tulla pakko.  ;D

Joskus on tullut ihmeteltyä vessallisilla taukopaikoilla sitä, että ympäristö on täynnä kaksua ja paperia. Kai se vaan on kivempaa paskoa taivasalla?
Ootko kurkannut sellaisen yleisen taukopaikan vessan sisälle. Vähemmästäkin tekee mieli mennä vaikka puskaaseen.

Meillä on yleensä oma vessa mukana 8)

Voin kuvitella että ne vessat on kaameessa kunnossa. Mutta ei ne siinä ympäristössä paskoneet silti paljoa enempää siisteyspisteitä saa ;)
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Freemanni 18.08.2010, 21:17:12
Ootko kurkannut sellaisen yleisen taukopaikan vessan sisälle. Vähemmästäkin tekee mieli mennä vaikka puskaaseen.

Onhan ne usein siivottomassa kunnossa. Senverran kuitenkin yleisesti kehun suomalaisten WC- käyttäytymistä, että on lukematon määrä maita, missä yleisten vessojen kunto ja siivottomuus on vielä paljon hirveämpää kuin noiden ex. Tiehallinnon veskien. Toinen ongelma melkein kaikkialla mailmassa on, ettei yleisiä vessoja (edes kauheassa kunnossa olevia) löydy mistään. Tulee tuoreet kokemukset mieleen Ranskasta ja Japanista, missä on usein lähes mahdotonta päästä "asialle". No, mihin se johtaa, kun ne hommat on kuitenkin tehtävä ??? ??? Meillähän pitää olla WC paikassa, missä jotain ruokaa tai juomaa tarjoillaan sisätiloissa, mutta näin ei ole monessakaan maassa tilanne.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Freemanni 18.08.2010, 21:33:48
Mottona, ettei jää kuin renkaanjäljet hiekkaan.

En syytä Karavaanareita, mutta nykyään luontoon kyllä heitetään paljon roskia. Jos jonkun sivutien vieressä on kolo johon auto mahtuu vähintään käymäläpaperia löytyy muutaman metrin päässä, usein myös niihin kuuluvat jätökset. pulloista, tölkeistä ja pakkausmateriaalista puhumattakaan.

Kymmeniä kertoja on tullut yövyttyä jollain tutulla paikalla niin ettei ole edes ulkona käyty. Toki talvella pitää poiketa kiinnittämässä lämpöpressu tuulilasille ja aamulla ennen matkan jatkamista kierrän auton ja tarkistan että kaikki on kunnossa. Ettei ole yöllä varastettu perävalojen laseja, niinkuin eräältä kaveriltani. Mutta siihen se ulkoliikunta usein jää, jos saavutaan myöhässä yönylipaikalle.

Todennäköiset roskaajat ja pullojen luontoon heittelijät ovat muita kuin karavaanareita. Sitähän näkee jopa liikenteessä, että roskia ja tölkkejä ym.  heitellään autojen ikkunoista. Enpä sano minkä ikäisistä yleensä on kysymys. Parantamisen varaa olisi meilläkin, mutta onneksi itärajan tuolla puolella on teiden varsilla suoranaisia kaatopaikkoja. Nollatoleranssi käyttöön kuten eräissä USA:n osavaltioissa tai Singaporessa. Tulitikun pudottaminen kadulle a`500 e, niin olisiko vaikutusta >:(
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Aakku 18.08.2010, 21:53:46
Nuorison käsitys roskaamisesta on monesti se, että siivoojat on sitä varten, että roskat tulee kerättyä.

Mitä tulee itärajan takana oleviin kaatopaikkoihin, niin niitä ei ole kuin kaksi. Toinen on toisella puolella tietä ja toinen toisella.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Freemanni 18.08.2010, 23:24:39
Tuosta tuli mieleen tämä video (http://www.youtube.com/watch?v=RxaVubJdsuU) ;D

Olipa ystävällinen poliisi ;D ;D
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Freemanni 18.08.2010, 23:31:37
Hiljaisia ja siistejä syrjäisiä paikkoja kyllä löytyy,en kerro enempää,muutamat kaverit kyllä tietää!!! ;)
Sanotaan että pyöreästi liioitellen 1000 kpl tuollaisia kuin yllä määrittelit tulee heti mieleen. Älä vaan pyydä nimeämään, sillä niitä löytyy vanhasta muistista niin ettei pysty valitsemaan, kun tulee paikan tarve ;D Hiljaisuudesta ja syrjäisyydestä tingin vähäsen, mutta jos nukuttaa, niin melukaan ei haittaa.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: take 19.08.2010, 23:08:28
Hyvä kysymys otsikossa. Esitetään vastakysymys: Pitäisikö pelottaa? No, itseä ei ole kauheasti pelottanut. Vaikka kyllä sitä tulee ainakin levottomammissa maissa valittua paikka sen mukaan että mahd. rosvoilla on lähistöllä parempia kohteita kuten rekkaparkit tms.

Tosin kerran sattui merkillisiä. Oltiin juuri hankittu tämä ensimmäinen vaunu 6v sitten ja elokuun alussa lähdettiin lapissa käymään. Jossain Ivalon lähistöllä oltiin yötä ja paikka oli kaunis kun mikä. Illalla vielä tupakilla käydessä mietin jo puolitosissaan sinne jäämistä. Yöllä tuli äkkiherätys. Ensin puskissa rapisi pirusti niin että jo se rapina herätti. Tästä voisi päätellä kyseessä olleen iso tai kömpelö otus. Sitten jysähti muutaman kerran vaunun kylkeen jotta heilahti. Sitten taas rapisi puskissa ja koko episodi oli ohi ennen kuin sai vaatteita sen verran päälle että pääsi katsomaan mikä se oli. Lähinnä tuli mieleen jos hirvi kävi pökkimässä vaunua. Mitään eläimen murinaa, ulvontaa tms ei kuulunut eikä myöskään mitään ihmisääniä. Ainoat äänet oli tuo jysähdykset ja puskien rapina. Puskista se tuli ja puskiin se meni. Mysteeriksi jäi mikä se oli. Hirveä epäilen. Harvoin ihmiset pystyy olemaan pitämättä mitään ääntä ja karhu taas raapisi kynsillä ja tassuilla jossei peräti kaataisi vaunua. Poro taas tuskin edes heilauttaisi. Mutta mikä elukka kävisi vaunun kimppuun ja miksi? Loppuyöstä nukutti vähän huonosti sitten ja seuraavanakin yönä vähän jännitti. Mutta vielä nukutaan puskissa ja ihan hyvillä mielin.

Noista kaasuttamisjutuista niin minusta ne on kukkua. Ensinnäkin kaasuhälytin jo reagoi useimpiin helpoimmin saatavilla oleviin kaasuihin ja sellainenhan nyt pitää joka vaunusta löytyä jos nestekaasulaitteet on asennettu!!! Lisäksi vaaralliset kaasut on yleensä myös ilmaa raskaampia joten siihen kaasuhälyttimeen ehtii hyvin herätäkin. Sitten voi vielä miettiä että ne ammattirikolliset jotka ehkä pääsevät jo käsiksi kunnon aineisiin niin miksi niitä kiinnostaisi rosvota persaukista turistia. Sillä satasella tai parilla mitä turistin taskussa yleensä on niin ei välttämättä saa edes sitä kaasun hintaa pimeillä markkinoilla. Eri asia rekat joissa saattaa olla arvolastiakin. Kuten sekin autorekka joka nähtiin Puolassa. Matalia urheiluautoja pressun alla. Minne lie oli menossa ja minkä merkkisiä autoja lastina? Ei viitsitty mennä pressua raottelemaan. ;D Siinä olis jo oikeasti keikattavaa. Mutta semmosen luulis olevan myös tiukassa seurannassa. Ainakin GPS-paikantimet joka autossa ja rekassa.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Freemanni 20.08.2010, 00:10:41
Hyvä kysymys otsikossa. Esitetään vastakysymys: Pitäisikö pelottaa? No, itseä ei ole kauheasti pelottanut.

Noista kaasuttamisjutuista niin minusta ne on kukkua.

Aivan oikein. Ne kaasujutut on KUKKUA. Ei tarvitse tyytyä pelkästään tämän palstan arvioihin tai "tutun tuttujen lääkäreitten" kommentteihin. Sellainen vaihtoehto, että useiden vuosien ajan olisi lähinnä Ruotsissa ryöstetty kesäisin (lähinnä saksalaisia karavan- matkailijoita) narkoosikaasun tms. voimalla, on totaalisesti vääriä. Näin on asiaa tutkineet asiantuntijat todenneet. Ei ole olemassa ensimmäistäkään näyttöä, että jollain kaasuilla olisi ihmisiä nukutettu ajoneuvon ulkopuolelta ja sitten ryöstetty omaisuutta sen sisältä.

Niinkuin joku asiallisesti jo mainitsi, niin satunnaisella narkosikaasun käytöllä tilaan, jota ei tunneta ja missä ihmisiä voi olla eri puolilla, olisi tullut myös ruumiita. JOS kaasuja olisi todella käytetty ja ne olisivat vaikuttaneet. Voi kuvitella, että raha- tai arvokuljetusta siirtävään ajoneuvoon tehtäisiin riskaaabelikin hyökkäys, mutta ei matkailuajoneuvoon yleisellä P- paikalla. Mikä siellä olisi niin arvokasta, että riski otettaisiin??  Vakuutuspetoksiin em. väiteet ovat ehkä olleet aluksi päteviä selityksiä, mutta ENSIMMÄISTÄKÄÄN konkreettista näyttöä ei ole.

Pelko ja pelottelu näyttää tehoavan ihmisiin. Tämän vuoksi eräille kaupallisille tahoille on edullista pitää tällaista huuhaalegendaa hengissä. Miksi jatkaisimme huuhaata?
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: 88k5 20.08.2010, 10:29:59
Ei ole tarvinnut pelätä kun on kaksi vahtikoiraa aina ulkomaan karavaanimatkalla mukana - ne kyllä osaavat työnsä hyvin. Lisäksi ne nukkuessaan lattialla "reagoivat" elektronisia hälyttimiä paremmin ilmaa raskaampiin kaasuihin, esim. häkään. Itä-euroopassa mitä parhaimpia ennaltaehkäisevinä murtohälyttimiä: karvaväijy etupenkillä toimii paremmin kuin tarra lasissa  :D Saa jättää vaikka ovet lukitsematta  ;D 'Watch Dog' -toimintaan riittää pelkkä epäilyttävä olemus tai tuijottava katse 8)

Kaikkeen "outoon" ääneen auton ulkopuolelta reagoivat - joskus yllättäväkin kaukaa, ja tuntuu toimivan sub- ja ultrasonictaajuuksillakin  :P
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: vmjt40 20.08.2010, 16:14:40
take kirjoitti 19.8. klo23,08"puskissa rapisi ja sitten jysähti muutaman kerran vaunun kylkeen jotta heilahti"---- tuonkaltainen tapaus jo veisi yöunet jos kohdalle sattuis.Mikä sen aiheutti jäi takelle mysteeriksi ???--- eikö tosiaan vaunun viereen jäänyt maahan mitään kavion,tassun,kynsien t.m.s. jälkiä,joista olisi voinut selvitä aiheuttaja. Kuitenkin vaunua heiluttava otus täytyy olla senverran painava, että jotain jälkeä jää ympäristöön :o
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: H 20.08.2010, 19:57:09
take kirjoitti 19.8. klo23,08"puskissa rapisi ja sitten jysähti muutaman kerran vaunun kylkeen jotta heilahti"---- tuonkaltainen tapaus jo veisi yöunet jos kohdalle sattuis.Mikä sen aiheutti jäi takelle mysteeriksi ???--- eikö tosiaan vaunun viereen jäänyt maahan mitään kavion,tassun,kynsien t.m.s. jälkiä,joista olisi voinut selvitä aiheuttaja. Kuitenkin vaunua heiluttava otus täytyy olla senverran painava, että jotain jälkeä jää ympäristöön :o
Sama tuli mieleen,että hirvestä ainakin jäisi jäljet,kovaankin maahan.Toisalta hirvi ei ole mitenkään kömpelö liikkuja metsässä vaan menee tiukassakin pusikossa kuin uiden ja lähes äänettömästi.Jos sen joku saa karoitettua(tai kiimainen uros) niin sitten juoksee kyllä ryminällä mutta vaunuun jos törmää niin jää kyllä jälki.
Voisikohan se olla,että yön hiljaisuudessa se ryminä ja törmäys tuntuu kovemmalta kun päivän valossa.
Mieleen tulisi mäyrä ja onko noin pohjoisessa supikoiria ne tulee ihmisten luokse jos vähänkin on jotain ruuan hajuja jäänyt paikalle ja ne on melkoisia tohisioita hajujen perässä.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: H 20.08.2010, 20:08:27
Ei ole tarvinnut pelätä kun on kaksi vahtikoiraa aina ulkomaan karavaanimatkalla mukana - ne kyllä osaavat työnsä hyvin. Lisäksi ne nukkuessaan lattialla "reagoivat" elektronisia hälyttimiä paremmin ilmaa raskaampiin kaasuihin, esim. häkään. Itä-euroopassa mitä parhaimpia ennaltaehkäisevinä murtohälyttimiä: karvaväijy etupenkillä toimii paremmin kuin tarra lasissa  :D Saa jättää vaikka ovet lukitsematta  ;D 'Watch Dog' -toimintaan riittää pelkkä epäilyttävä olemus tai tuijottava katse 8)

Kaikkeen "outoon" ääneen auton ulkopuolelta reagoivat - joskus yllättäväkin kaukaa, ja tuntuu toimivan sub- ja ultrasonictaajuuksillakin  :P

Tuota en ole tiennytkään eli meidän Milokin reakoisi kaasuihin jotenkin ??Miten luulet teidän koirien siihen reakoivan?
Ei oikein viitsisi testatakkaan.Milo kyllä tulee kuonolla tökkimään minua jos jotain erikoista sen mielestä on tai minua tarvitaan johonkin.
Tässä uudessa autossa kun en ole vielä löytänyt hyvää paikkaa nestekaasuhälyttimelle ja sitten se on vielä
niin akkusyöppö,että mieluummin jättäisin pois. ;)
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: perho-ukko 20.08.2010, 21:26:42
 Lisäisin oman käsitykseni tuohon vaunuun "törmäämiseen",tuskin siihen on mikään törmännyt,äkillinen tuulen pyörre saa puskat "rapisemaan" ja vaunu kyllä heiluu ,kokemusta on !! Toinen asia on sitten Lapissa porot,yrittävät jopa autoon sisään,kerran ovi oli auki autossa,sarvipää yritti sisään,mutta sarvet otti vastaan,rupesivat sitten auton ympärille makoilemaan,mutta ei ne kyllä vaunua tai autoa heilauttele,ovat puoli-kesyjä!!  ;D ;D ;D
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Viemäs 20.08.2010, 23:20:50
Tuosta hirvestä vielä, että jos yksinäinen oksan katkeaminen kuuluu, on yleensä hirvikäynyt todella lähellä. Kumma elukka, kun äänettömästi pystyy kulukemaan jopa vasojen kanssa.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: take 21.08.2010, 01:37:10
Lisäisin oman käsitykseni tuohon vaunuun "törmäämiseen",tuskin siihen on mikään törmännyt,äkillinen tuulen pyörre saa puskat "rapisemaan" ja vaunu kyllä heiluu ,kokemusta on !! Toinen asia on sitten Lapissa porot,yrittävät jopa autoon sisään,kerran ovi oli auki autossa,sarvipää yritti sisään,mutta sarvet otti vastaan,rupesivat sitten auton ympärille makoilemaan,mutta ei ne kyllä vaunua tai autoa heilauttele,ovat puoli-kesyjä!!  ;D ;D ;D
Tehdään koje: Istu vaunuun sisään niiin minä tuun paukuttamaan kylkeä. Kyllä sen ihan satavarmasti huomaa. Seinän hakkaamista ei voi sekoittaa puskien rapinaan. Ei sitten millään. Tuuli on kyllä tuttu ja se myös suhisee ja vonkuu kuten kotonakin. Eikä tuuli saa seinää paukkumaan. Eikä pakkanenkaan varmaan vielä elokuussa nurkissa paukkunut.

Hyviä perusteluja kyllä. Ei se sitten varmaan ollut hirvi. Huonosti tunnen elukoita. Lehmiä vähän tunnen kun niitä hoitanut muksusta asti. Jotenkin olen ajatellut että hirvi olisi samanlainen rymistelijä. Tuo oli kyllä hyvä pointti sorkanjäljet. En ainakaan muista moisia nähneeni.

Onhan sekin mahdollista, että joku sitten on keljua pilaakin käynyt tekemässä. Eihän se vaadi kun vähän pokkaa olla puhumatta, kikattamatta, yskimättä ja pieremättä. Semmosista äänistähän ihmisen yleensä tunnistaa. Ja kulkee äänekkäästi puskien läpi niin kuulostaa pelottavalle. Enempi vaan joku elukka tuli mieleen.

Heiman:
Minkäkokoinen akku sulla oikein on? Mulla ainakin tavis 60Ah ja monta päivää kestää kaasuhälytintä + valoja. Loisteputketkin vie enemmän sähköä kuin tuo kaasuhälytin. Mulla se on jemmassa kyökin laatikossa ja sieltä nostetaan yöksi lattialle. Ei lattianrajasta muuten semmosta paikkaa löydykään jossa se saisi varmasti olla potkimatta.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: H 21.08.2010, 08:18:22
Tuolla juttua siitä hälyttimestä.

http://karavaanari.info/index.php?topic=5632.15
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: 88k5 21.08.2010, 10:34:13
Tuota en ole tiennytkään eli meidän Milokin reakoisi kaasuihin jotenkin ??Miten luulet teidän koirien siihen reakoivan?
Ei oikein viitsisi testatakkaan.Milo kyllä tulee kuonolla tökkimään minua jos jotain erikoista sen mielestä on tai minua tarvitaan johonkin.
..

Sukulais- ja tuttavapiiristä on kokemusta, jossa lattialla maannut koira on tullut aamuyöllä herättelee. Ja kun isäntä/emäntä sängystä noussut, on tajunta ollut hyvin sekava - ulos tultuaan ovat virvonneet, ja ymmärtäneet avata pellin ja tuulettaa.. Koiraa on kuulemma ollut kiittäminen :) Vai liekö muuta sattumaa..

Ei tämän omakohtaisempaa kokemusta 8)
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: H 21.08.2010, 20:49:50
Tuota en ole tiennytkään eli meidän Milokin reakoisi kaasuihin jotenkin ??Miten luulet teidän koirien siihen reakoivan?
Ei oikein viitsisi testatakkaan.Milo kyllä tulee kuonolla tökkimään minua jos jotain erikoista sen mielestä on tai minua tarvitaan johonkin.
..

Sukulais- ja tuttavapiiristä on kokemusta, jossa lattialla maannut koira on tullut aamuyöllä herättelee. Ja kun isäntä/emäntä sängystä noussut, on tajunta ollut hyvin sekava - ulos tultuaan ovat virvonneet, ja ymmärtäneet avata pellin ja tuulettaa.. Koiraa on kuulemma ollut kiittäminen :) Vai liekö muuta sattumaa..

Ei tämän omakohtaisempaa kokemusta 8)
No ehkä kannattaa vielä asentaa se hälytinkin. ;) 8)
Täytyypä kysellä tuosta miten koira havannoi kaasuja,joltain tietävältä koira ihmiseltä.
Onhan se koiran nenä kyllä hirmu hyvä ihmiseen verrattuna mutta osaako ilman opetusta
mitenkää asiasta ilmoittaa,tiedä sitten.Niitä on niin erillaisia noita koiriakin ja eri tarkoituksiin
jalostettuja.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: seijantie 22.08.2010, 10:37:22
Minusta tuohon kaasutus keskusteluun kannattaisi viimeinkin ottaa huomioon noita tosiasioita.Silloin muinoin -90 luvulla melkein joka rekkakuskilla oli jonkin sortin kaasuase.Yksikään niistä ei sisältänyt väitteistä huolimatta narkoottisia kaasuja vaan jotain pippurikaasua joka senkin hallussapito oli suomessa kielletty ja siitä jokuset kävivät käräjillä hallussapidosta.Eivät ole aineet parantuneet.Sen tiedän että jotkut halonit joita käytettiin sammuttimissa aiheuttivat lauetessaan happikatoa joka riittävänä annoksena aiheuttaa tajuttomuuden ja mahdollisen kuoleman.Vaunun tai auton kokoiseen tilaan halonia tarvitaan yksi ehkä 5kg sammutin ja luulisin ettei siinä kaasuhälytin reagoi.Halonit on ainakin suomessa sammuttimissa kielletty.Uskoisin jos kyseistä konstia olisi maailmalla käytetty olis kuolemantapauksia tullut huomattavan paljon.Koska suljettu tila ei tuuletu riittävän nopeasti jotta sisälläolijoiden hengitys palautuisi tarpeeksi nopeasti.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: hartsakoski 22.08.2010, 14:08:28
Totta on se että koiralla on erinomainen hajuaisti,mutta miten se reagoi kaasuihin,en tiedä.Omakohtaisten kokemusten perusteella sanoisin että koira reagoi mahdollisiin epämääräisiin liikkujiin ennemmin äänten ja askelten aiheuttaman maantärinän välityksellä.Ainakin meidän "lamppuharjaa"seuratessa olen huomannut kuinka herkästi se reagoi useiden satojen metrien päästä kuuluviin ääniin.On nukuttu tuossa pihalla useita öitä vaunussa lasten kans ja koira on ollut mukana.Sanomalehdenjakaja aiheutti ensialkuun vääriä hälytyksiä ennenkuin koira tottui että tuollainen ääni ei ole hälyttämisen arvoinen.Eräänä yönä alkoi aivan järkyttävä meteli koiran taholta,hyppäsin ulos niin nopeasti kuin pääsin,joku jätkänrontti juoksi pakoon  minkä ehti,epäilen että meidän polkupyörät ehkä kapakasta tullessa oli ruvenneet kiinnostamaan.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: 58748 22.08.2010, 20:00:38
Ei ainakaan viime yönä pelottanut yhtään, oltiin Rovaniemeltä n. 15km Kemijärvelle päin Metsähallituksen paikassa.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Poistunut Vaanari 22.08.2010, 21:17:04
Ei pelottanut. :) Toissa yö Pamilonkosken P-alueella Koutajoella. Viimme yö Rekiniemessä. ::)
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Yrjö 22.08.2010, 21:25:16
  Ei ole minuakaan pelottanut. Tässä puolitoista viikkoa sitten eräällä alueellaalla pelkäsin, oli näet hiukan äänekästä alkuyöstä. Pelkäsin että tuo vaimokulta "räjähtää", onneksi sentään hiljeni vähän ennen 23 00.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: 4ntti 22.08.2010, 22:13:05
Itselläkin ensimmäinen pidempi reissu nyt takana ja pari yötä tuli nukuttua puskissa. Ensimmäinen yö jossain veneenlaskupaikalla Kuusamon tietämillä ja toinen yö jossain täysin satunnaisessa paikassa Ranuan tietämillä. Toistaiseksi selvittiin ainakin ihan hyvin :D Pitäisi vaan tietää noita paikkoja etukäteen vähän paremmin tai tietäisi edes millaista hakisi. Vaunun kanssa kun ei kovin pienelle tielle viitsi lähteä tutkimaan. Nämä molemmat paikat olivat alle 10km päässä nelinumeroisesta asfalttitiestä
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: H 25.08.2010, 22:35:59
Itselläkin ensimmäinen pidempi reissu nyt takana ja pari yötä tuli nukuttua puskissa. Ensimmäinen yö jossain veneenlaskupaikalla Kuusamon tietämillä ja toinen yö jossain täysin satunnaisessa paikassa Ranuan tietämillä. Toistaiseksi selvittiin ainakin ihan hyvin :D Pitäisi vaan tietää noita paikkoja etukäteen vähän paremmin tai tietäisi edes millaista hakisi. Vaunun kanssa kun ei kovin pienelle tielle viitsi lähteä tutkimaan. Nämä molemmat paikat olivat alle 10km päässä nelinumeroisesta asfalttitiestä
Tämä meilläkin iso ongelma tähän puskaparkin etsimiseen ja paikan hyväksymiseen tuntuu
joskus menevän koko yö.Eikä joka pikku tietä viitsi lähteä koluamaan.
Pitäs vaan valita nopeasti. ???
Raumalla näin hyvän,asunto-auto aitaamattoman auto-liikkeen pihalla muiden
vaihto-autojen seassa.Kattoluukku auki ja fillarit pyörätelineissä,veikkaukseni puskaparkissa. ;D
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Tukos 25.08.2010, 22:44:29
Meillä taitaa olla mielenkiintosin puskaparkki lentokentän parkissa...Yhessä toisessa autossaki oli porukkaa vaan olivat hissunkissun. :D
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: seppoko 25.08.2010, 23:05:48
Raumalla näin hyvän,asunto-auto aitaamattoman auto-liikkeen pihalla muiden
vaihto-autojen seassa.Kattoluukku auki ja fillarit pyörätelineissä,veikkaukseni puskaparkissa. ;D

Aika hyvä.  ;D
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: ahti 26.08.2010, 18:50:16
Kyllä ollaan oltu kemijärven lentoaseman uloimmassa reunassa ,eikä kukaan ollu kiinnostunut.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Freemanni 26.08.2010, 20:48:17
Italian Rivieralla kävi viikon aikana lähes joka yö partio kertomassa, että vieressä on kämppäri   (jonka palveluja kyllä käytimme) joten voisitteko mennä sinne ensiyöksi. Luvattiin, mutta siihen se jäi.

Niinpä juuri, palveluja käytetään, ehkä salaa.  ::) Jotenkin en usko että leirintäyrittäjä sai käytöstä liiraakaan.  ???  On jokaisen oma halu miten tekee ja molempi on oikein,aidosti käytettynä tietenkin. Itse nukun campingeilla yleensä, ne kun toimii tukikohtina kierrellessä veturilla, fillarilla ,julkisilla eri kohteissa. On niin mukavaa pulahtaa uimaan ja käydä suihkussa omia vesiä kantamatta.

Ehkä vähän jälkijättöistä, mutta tuohon pitää vastata. Silloin 70- 80- lukujen vaihteessa - nuorena isänä, nyt vaan isänä ja vaarina - kyllä m- autoreissuilla käytettiin silloin ja nyt palveluja ja rahaa. Tuossakin paikassa Rivieralla päivittäin ja joka ilta. Maksoimme po. reissullakin satoja tuhansia, ellei miljoonia liiroja matkailuyrittäjille mm. ravintolapalveluista, suihku- ja pesutilojen, bussien ja laivojen ym. käytöstä, kun ne oli yleensä kaikki erikseen maksullisia. He kun ei halua/uskalla/kehtaa ym. käyttää puskaparkkeja ym. mahdollisuuksia luulee aina, että vapaaparkeissa yöpyvät ei käyttäisi rahaa matkoillaan. Ainakin meiltä on mennyt m- autolla matkusteluun komean tiilitalon verran rahaa ja ne kaikki on jäänyt kiertoon jonnekin. Ja ne menot on kaikki antaneet vastinetta.

Matkoilla syödään aina vähintään kerran päivässä ulkona, usein parikin kertaa. Viiniä nautitaan enemmän palvelupaikoissa kuin kotona. Tehdään opastettuja, maksullisia retkiä. Lähes 40 v aikana on syntynyt niin koti- kuin ulkomaillakin niin paljon tietämystä, että sitä varsinaista aidatulle kämppärille menoa emme todellakaan kaipaa, koska vapaana on mukavaampia paikkoja tiedossa ja käytettävissä. Emme ole haitaksi kenellekään, mutta eipä ole meitäkään häiritty. Matkailijoitahan on moneen junaan. Eräät näkee vaan toisten matkailun "huonot puolet". Meitä kiinnostaa vain sellaiset palvelut, jotka antaa vastinetta. Ei yhtään kiinnosta, miten joku toinen matkailee tai mihin rahansa käyttää.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Kimi 26.08.2010, 22:47:31Ehkä vähän jälkijättöistä, mutta tuohon pitää vastata. Silloin 70- 80- lukujen vaihteessa - nuorena isänä, nyt vaan isänä ja vaarina - kyllä m- autoreissuilla käytettiin silloin ja nyt palveluja ja rahaa. Tuossakin paikassa Rivieralla päivittäin ja joka ilta. Maksoimme po. reissullakin satoja tuhansia, ellei miljoonia liiroja matkailuyrittäjille mm. ravintolapalveluista, suihku- ja pesutilojen, bussien ja laivojen ym. käytöstä, kun ne oli yleensä kaikki erikseen maksullisia. He kun ei halua/uskalla/kehtaa ym. käyttää puskaparkkeja ym. mahdollisuuksia luulee aina, että vapaaparkeissa yöpyvät ei käyttäisi rahaa matkoillaan. Ainakin meiltä on mennyt m- autolla matkusteluun komean tiilitalon verran rahaa ja ne kaikki on jäänyt kiertoon jonnekin. Ja ne menot on kaikki antaneet vastinetta.

Matkoilla syödään aina vähintään kerran päivässä ulkona, usein parikin kertaa. Viiniä nautitaan enemmän palvelupaikoissa kuin kotona. Tehdään opastettuja, maksullisia retkiä. Lähes 40 v aikana on syntynyt niin koti- kuin ulkomaillakin niin paljon tietämystä, että sitä varsinaista aidatulle kämppärille menoa emme todellakaan kaipaa, koska vapaana on mukavaampia paikkoja tiedossa ja käytettävissä. Emme ole haitaksi kenellekään, mutta eipä ole meitäkään häiritty. Matkailijoitahan on moneen junaan. Eräät näkee vaan toisten matkailun "huonot puolet". Meitä kiinnostaa vain sellaiset palvelut, jotka antaa vastinetta. Ei yhtään kiinnosta, miten joku toinen matkailee tai mihin rahansa käyttää.

Tuo olisi hyvin voinut olla meidän näkemys asiasta, tiilitaloa ei vielä rakennettaisi meidän kuluttamilla rahoilla, mutta ei paljoa puutu, komean kesämökin rantatontilla ainakin saisi.

Puska parkki on kallis tapa matkustaa, ainakin jos niin kuin me ajaa paljon ja viettää jokaisen yön eri paikoissa. Kolmen- neljän hengen pesue kun syö ulkona vähintään sen yhden kerran päivässä ja siihen joku välipala tai kahvi päälle kustantaa reilusti enemmän kun yö leirintäalueella ja omatoiminen ruuanlaitto.

L-alueella kaikki sisältyy hintaan, puskaparkkilainen maksaa erillisen korvauksen jokaisesta käyttämästään palvelusta, vesi, suihku, kemssantyhjennys...... Toki hyviä palveluasemia on nykyään pitkin Eurooppaa, mutta jos suosii pienempiä teitä usein nuo on kaikki ostettava.


: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Vaeltaja 27.08.2010, 08:14:45
Matkalla on vietetty öitä omissa oloissa rauhallisissa puskaparkeissa, niin kaipaa sitä seuraakin välillä ympärilleen. Siksipä menemmekin pariksi seuraavaksi yöksi SFC-alueelle Kohtauspaikkaan.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Freemanni 27.08.2010, 12:51:51
Tuo olisi hyvin voinut olla meidän näkemys asiasta, tiilitaloa ei vielä rakennettaisi meidän kuluttamilla rahoilla, mutta ei paljoa puutu, komean kesämökin rantatontilla ainakin saisi.

Puska parkki on kallis tapa matkustaa, ainakin jos niin kuin me ajaa paljon ja viettää jokaisen yön eri paikoissa. Kolmen- neljän hengen pesue kun syö ulkona vähintään sen yhden kerran päivässä ja siihen joku välipala tai kahvi päälle kustantaa reilusti enemmän kun yö leirintäalueella ja omatoiminen ruuanlaitto.

L-alueella kaikki sisältyy hintaan, puskaparkkilainen maksaa erillisen korvauksen jokaisesta käyttämästään palvelusta, vesi, suihku, kemssantyhjennys...... Toki hyviä palveluasemia on nykyään pitkin Eurooppaa, mutta jos suosii pienempiä teitä usein nuo on kaikki ostettava.

Pääkaupunkiseudulla kävelymatkan etäisyydellä kauppatorista tiilitalo toki maksaisi 10 kertaa enemmän kuin täällä landella. Niinkuin kirjoitit, leirintäalueilla lomailu on paljon halvempaa kuin aktiivinen matkailu ja liikkuminen. Edelleen joissain maissa on lähes pakko yöpyä kämppäreillä tai vastaavilla. Niistä on jäänyt aika masentavat muistot, kun esim. Suomessa yleisiä etäisyysvaatimuksia kaluston välillä ei noudateta vaan sesonkiaikana otetaan porukkaa sisään niin että tiheys muistuttaa parkkialuetta. Samalla nostetaan hinnat pilviin ja alueet on meluisia ja joskus pölyisiäkin ympäri vuorokauden. Hauskuutta ei löydy hakemallakaan. Suomessa emme käytä kämppäreitä kuin talviaikaan satunnaisesti.

Nyt kun on jo pitempään liikuttu vain kahdestaan, niin kaikkein parhaiten meille sopiviksi yöpymispaikoiksi ovat osoittautuneet kaupunkien tai taajamien keskustojen lähistöllä olevat Stellplatz- tyyliset vapaa- tai muuten edulliset parkit. Nuo mahdollisuudet eivät ole sattumoisin syntyneitä, vaan niiden takana on tarkoitus rahastaa turistia alueella olevien palvelujen kautta. Niistä on lyhyt matka pistäytyä kaupoille, illanviettoon ja katselemaan kaupunkia ja sen elämää. Suomestahan tuon tyyppiset majoitusalueet puuttuvat melkein kokonaan, vaikka muutenhan meillä on vapaaparkkeja vaikka kuinka paljon.
 
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Freemanni 27.08.2010, 12:55:15
Matkalla on vietetty öitä omissa oloissa rauhallisissa puskaparkeissa, niin kaipaa sitä seuraakin välillä ympärilleen. Siksipä menemmekin pariksi seuraavaksi yöksi SFC-alueelle Kohtauspaikkaan.

Esim. Saksan Stellplatzeilla on usein paljon enemmän sosiaalista kanssakäymistä toisten matkailijoiden kanssa kuin kämppäreillä. Aika paljonhan se johtuu itsestä, miten seurallista reissussa on.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: 88k5 27.08.2010, 19:41:12
.. kaikkein parhaiten meille sopiviksi yöpymispaikoiksi ovat osoittautuneet kaupunkien tai taajamien keskustojen lähistöllä olevat Stellplatz- tyyliset vapaa- tai muuten edulliset parkit. Nuo mahdollisuudet eivät ole sattumoisin syntyneitä, vaan niiden takana on tarkoitus rahastaa turistia alueella olevien palvelujen kautta. Niistä on lyhyt matka pistäytyä kaupoille, illanviettoon ja katselemaan kaupunkia ja sen elämää. Suomestahan tuon tyyppiset majoitusalueet puuttuvat melkein kokonaan, vaikka muutenhan meillä on vapaaparkkeja vaikka kuinka paljon.

Täysin samaa mieltä Freemannin kanssa :)

Kun on kokenut, että Stellplazilta on saanut kaikki ne samat tarvitsemansa vähäiset palvelut alle kolmasosahinnalla mitä l-alueelta, ei voi kuin toivoa, että matkailuautokulttuuri kehittyisi keski-Eurooppalaiseen suuntaan. Saisi keskustan tuntumasta yö-paikan kun ei ole aikomusta "viihtyä" yötä enempää - vielä vähemmän haluaisi ajaa kauaksi "korpeen" vaanarialueelle tuosta tarpeesta  8)

Saksassa jotkut matkailuajoneuvoliikkeet tarjoavat stellplazt-palveluja, ja päivällä sitten muita... Olishan Suomessakin moinen mahdollista  ;)
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Duster 29.08.2010, 19:45:58
Ei pelota puskaparkissa. Olen harrastanut tuota jo paljon ennen varsinaista matkailuajoneuvon hankintaa, eli oon nukkunnu henkilö- ja paketti-autoissani lomareissuilla (josku työreissuillakin). Paljon on hyviä & rauhallisia puskaparkkeja Suomessa, enempi niitä löytynee "syrjäseuduilta" mutta myös valtateiden varsilta ja kaupunkien likeltä (mm. likellä Tommi Mäkisen ralliautotehdasta on hyvä puskaparkki ::), mut empäs kerrokkaan mispäi siitä).
Tämän kesän reissuilla (n. 10000km), vain kolmena yönä oltu leirintäalueilla (niistä saadut kokemukset vain vahvistavat halua jatkaa puskajussina), muuten puskaparkissa ja hyvin oon nukkunnu (parissa paikassa vaimo kertonnu yöllisistä häiri(k)öistä). Pitäisköhän taas mennä nukkuun autoon, ois viileempää (siis silloin nukun paremmin) ;)
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Roksis 30.08.2010, 09:28:50
Ei pelota puskaparkissa. Olen harrastanut tuota jo paljon ennen varsinaista matkailuajoneuvon hankintaa, eli oon nukkunnu henkilö- ja paketti-autoissani lomareissuilla (josku työreissuillakin). Paljon on hyviä & rauhallisia puskaparkkeja Suomessa, enempi niitä löytynee "syrjäseuduilta" mutta myös valtateiden varsilta ja kaupunkien likeltä (mm. likellä Tommi Mäkisen ralliautotehdasta on hyvä puskaparkki ::), mut empäs kerrokkaan mispäi siitä).
Tämän kesän reissuilla (n. 10000km), vain kolmena yönä oltu leirintäalueilla (niistä saadut kokemukset vain vahvistavat halua jatkaa puskajussina), muuten puskaparkissa ja hyvin oon nukkunnu (parissa paikassa vaimo kertonnu yöllisistä häiri(k)öistä). Pitäisköhän taas mennä nukkuun autoon, ois viileempää (siis silloin nukun paremmin) ;)
Kerroppa vaan missäpäin se "hyvä parkki" on. Voisi olla muillakin käyttöä.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Duster 30.08.2010, 13:21:16
Se ei sovellu vaunulle mutta autolle hyvä, soon tehtaalta pohjoiseen ennen Tikkamannilan peltoaukeita oikialla......siit ajjaa helposti ohi
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Valder 21.04.2011, 10:52:47
Ei puskaparkissa sisällä autossa ole koskaan pelottanut. Joskus puskatelttaillessa on hieman saattanut olla pupu pöksyssä kun ihan vierestä kuuluu ääniä, niin ihmisten kuin eläintenkin. Joku harmiton pikkueläinkin saattaa muuten aiheuttaa pelonväristyksiä kun keskellä yötä ympäriltä kuuluu yhtäkkiä epämääräistä rapinaa ja kuopsutusta.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: hoo 15.06.2011, 00:16:39
En nyt sanoisi että pelottaa mutta vähän varuillaan tulee oltua syrjemmissä paikoissa.

Kerran 2000-luvun alussa oltiin vaimon kanssa Saksassa autolomalla tojota yaris versolla (siinä sopii nukkumaankin). Telttakin oli mukana. Löysimme jostain entisen itäsaksan alueelta leirintäalueen. Oli perjantai alkuilta ja menimme katsomaan kämppäriä. Se oli ihan ekoja reissujamme emmekä olleet juurikaan olleet leirintäalueilla. No siellä sakujen kämppärissä oli hirveästi nuorta porukkaa ja aika kovassa nousussa näyttivät olevan. Ajattelimme että suomalaiset menee viikonlopuksi mökille nollaamaan ja sakut vissiin kämppäreille mökkien puutteessa. Meno oli niin levotonta ettei uskallettu jäädä sinne. Ajoimme muutaman kilometrin päähän ja vihdoin löysimme kinttupolun jota ei oltu lukittu puomilla (melkein kaikki pikkutiet oli muuten puomitettu). Sinne sitten vaan pellon reunaan teltta pystyyn ja pää tyynyyn. Ajattelimme häipyä aamulla aikaisin jos vaikka vihainen maajussi tulisi pellolleen. Ja melkein samalla hetkellä kun pää osui tyynyyn alkoi peltojen takaa kuulumaan teknon jytke! Siellä oli jotkut saamarin teknomusiikki-rave-bileet käynnissä. Vaimo painui tojotaan nukkumaan ja minä jatkoin sinnikkäästi teltassa. Sain jotenkin nukuttua mutta musiikki kuului vielä aamullakin, taisi loppua vasta joskus seiskan maissa.

Vaunussa/autossa ei jännitä niin paljoa kun teltassa nukkuminen. Eniten jännittää jos maanomistaja tulee mesoamaan luvattomasta leiriytymisestä. Ja telttailessa tulee aina mietittyä Bodomin ja Tulilahden keissejä ennen nukahtamista :)

Kaverini oli yllättävän hermoheikko kun viime kesänä kävimme auto-ostoksilla sakuissa ja yksi yö piti viettää autossa huoltoaseman pihassa. Melkein hermostuin kun kaverilla tuntui olevan hätä päästä johonkin valoisaan paikkaan kun itse ehdotin pimeää rekkaparkkia.

Nyt kun on lapsia ja ikää tullut vähän lisää niin mukavuudenhalu kasvaa. Leirintäalueilla maksan ihan mielelläni palveluista ja kunnon wc:stä ja sauna/suihku mahdollisuudesta. Ja onhan siellä turvallisempi olokin.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: vaunuohjus 18.06.2011, 00:05:10
Taas tuli tehtyä viikon reissu ja puskaparkeissa.
Pari yötä kaverien pihoissa eri puolilla maata.
Pari yötä eri ABC rekkaparkissa.
Pari yötä kansallispuistossa.
yö aivan rajan pinnassa pikkutien päässä.

Hälyt vartioi yön ovia ja jos joku tunkee väkisin sisään yöllä niin suihketta tulee silmille ellei tunnussanaa tiedä....esim "äyräpään - ärjyt"
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: juksii 21.06.2011, 20:28:09
Eipä ole mahdottomasti pelottanut. Neljä koiraa pitää huolen siitä että jos joku hiippailee lähellä tulee hälytys ja jos sisälle yrittää, niin tietää sitten yrittäneensä.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Topi71 23.04.2012, 19:05:25
Tervehdys!
Mie oon olosuhteitten pakosta joutunu yöpyy tossa vanissa pariyötä nytte lähiaikoina täällä Kouvolassa
Mestarintie-Terästien kulmalla olevassa ns.Venäläistenrekkaparkissa.
Valosaanaikaan menny ko.parkkiin ja ns."viittomakielellä" ja tommimäkis"rallienglannilla" kertonut,että
nukun autossa,nii eioo ollu mitää ongelmia noitte russiamiesten kanssa :)

: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: Pumppis 23.04.2012, 21:27:31
Viime syksyllä harrastustapaaminen oli kauempana ja lähdimme liikkeelle edellisenä iltana. Auto parkkiin tapahtumapaikan lähistöllä P-paikalle, jossa viheralue näkösuojana. Parkissa oli jo ennestään yksi M-auto.
Aamuyöllä heräsin helvetilliseen möykkään. Paikallinen nuoriso oli oli tullut pitämään juhliaan (ja kiusaa tekemään) kolmen auton voimin.
Vaatteet päälle, kengät jalkaan ja nuorison luokse. En huutanut tms. Rauhallisesti kyselin kuulumiset ja ihmettelin lapsilta heidän juhlapaikkaansa. Aikamme jutustelimme ja takaisin autoon käveltyäni paikka oli häirikkövapaa muutamassa minuutissa.
: Vs: Pelottaako puskaparkissa?
: JJJ 24.04.2012, 00:02:47
Ei.