Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Sähköjärjestelmät ja -laitteet / Vs: Carthago Malibu asuintilan akun lataussulake
« Uusin viesti kirjoittanut mjo33400 28.01.2018, 22:16:08  »
Tommoisen kytkiksen löysin netistä. D+ rele on EZ96:ssa sisällä ja D+ johto löytyy liittimestä.
Tossa vielä linkki klubiin. https://www.furgovw.org/index.php?topic=206091.405
92
Omavalmiste / Vs: Projektihaaveita
« Uusin viesti kirjoittanut Ossi66 28.01.2018, 18:47:49  »
Kyllähän tuollainen on ehdottomasti laitettava kuntoon.

Nykytekniikka antaa mahdollisuuksia pitää lähes alkuperäisenä ja esim. saada jääkaappi kylmäksi peltier elementillä. Tuon aikainen tekniikka lienee ollut jäähdyttää kylmäkalleilla, joita pystyi vaihtamaan leirintäalueilla jäisiin.
93
Sähköjärjestelmät ja -laitteet / Vs: Carthago Malibu asuintilan akun lataussulake
« Uusin viesti kirjoittanut mnygard 28.01.2018, 16:26:48  »
Pistänpä tähän vieläkin yhden huomion. Kyseisessä Schaudt EZ 96 A keskuksessa on toiselle laidalle merkitty: Start Akku, Akku -,  ja Wohn Akku. Nuo merkinnäthän aivan ymmärrettäviä. Starttiakkulinjaa menee latausvirta talousakuille kunhan ohjausvirtalinja kunnossa. Wohn Akku-linja tekee yhteyden asuintilan akkujen ja sähkökeskuksen välille. Vastakkaiselle puolelle menee useitten liittimien välityksellä hyvin monia piuhoja, eikä missään ole mitään merkintöjä. Niistä täytyy jonkin olla myös nyt kyseessä ollut ohjausvirtajohto. Olishan se hyvä päästä keskuksen päästäkin piuhaa / syöttöä mittaamaan. Esim. sitä D+ merkintää ei ole missään. Omassa autossani konehuoneesta sulakkeelta lähtee punainen piuha nippuun häviten. Korin alueella se vaikuttais kulkevan vasemmalla puolen autoa auton sisäpuolella kohti perää, aivan korin perällä siirtyy oikealle puolelle ja siellä muovisen johtokotelon sisällä keulaa kohti electroboksille eli sähkökeskukselle, joka sivukaapissa. Jos joskus vielä ongelmia ilmenee, on korjaaja ihmeissään selvittäessään kunkin piuhan merkityksen, kun missään ei ole mitään merkintöjä. Jos joku on löytänyt näitä asioita (kytkentöjä) valaisevan kuvan selityksineen tai pystyy muuten asioita valaisemaan, voisi laittaa tähän linkkiä ja  tietoa. Olisi kovin arvokasta ongelmatilanteessa.
94
Sähköjärjestelmät ja -laitteet / Vs: Carthago Malibu asuintilan akun lataussulake
« Uusin viesti kirjoittanut mjo33400 27.01.2018, 18:22:27  »
D+ ohjaa aina relettä.
95
Sähköjärjestelmät ja -laitteet / Vs: Carthago Malibu asuintilan akun lataussulake
« Uusin viesti kirjoittanut mnygard 27.01.2018, 16:12:02  »
Ryöstäjä oli Carthago Malibussa vm. -01 matkustamon puolella kuskin polvien yläpuolella, joten tässä tapauksessa se oli säältä paremmin suojassa kuin jos olisi ollut moottoritilassa. Mutta kun sulake oli sijoitettu moottoritilan puolelle, se oli herkempi hapettumiselle sinne pääsevän kosteuden vuoksi. Olin silmämääräisesti jo aiemmin tarkistanut kyseisen sulakkeen, mutta kun se näytti ehyeltä, en sitä vaihtanut silloin. Ehyt se olikin, mutta osoittautui myöhemmin kannoistaan hyvin hapettuneeksi. Tarttee vaihtaa vielä se koko sulakepesä suojatumpaan malliin. Alussa tuumasin, että mahdollisesti jääkaapin vastusvika aiheutti vian. Se ei tietenkään pitänyt paikkaansa. Se oli vain oletukseni, koska vika tuli ilmi pitkällä matkalla, jolloin jääkaappi oli akkukäytössä ja akku tietenkin tyhjeni latauksen puutteessa nopeasti. - Selasin muuten saksalaisia keskustelupalstojakin aika lailla saadakseni apua ongelmaan. Paljon oli tekstiä, mutta konkreettinen apu asiaan jäi löytämättä. Eikä sieltä samanlaista sähköboksiakaan ollut välittömästi löydettävissä. Luulin näet aika pitkäänkin, että vika olisi ollut siellä. Ilmeisesti boksissa onkin rele ohjausvirran takana hoitamassa latausta ja estämässä starttiakun tyhjenemismahdollisuutta.
96
Caravelair / Vs: kuinka wc:n veden vetäminen toimii?
« Uusin viesti kirjoittanut Yrjö 26.01.2018, 21:46:23  »
  Kysyjä ei kerro että minkälainen kulkine kyseessä,noita kun satoja erilaisia?
  Jos keittiöön tulee, niin saattaa olla venttiili jossain kiinni, tai sitten vikaa laitteissa?
97
Sähköjärjestelmät ja -laitteet / Vs: Carthago Malibu asuintilan akun lataussulake
« Uusin viesti kirjoittanut mjo33400 26.01.2018, 19:50:32  »
Loppukaneeti tähän, D+ tieto yleensä otetaan latauksen merkkivalon johdosta ryöstämällä ja ryöstäjät usein hapettuu. Vika on monessa muussakin merkissä sama. ;)
98
Sähköjärjestelmät ja -laitteet / Vs: Carthago Malibu asuintilan akun lataussulake
« Uusin viesti kirjoittanut Jopekka 26.01.2018, 18:39:25  »
Hieno homma kun apua löytyi ja taasen pelaa, kyllä se siitä jossakin vaiheessa vikakin ratkeaa.    :D   ;D
99
Sähköjärjestelmät ja -laitteet / Vs: Carthago Malibu asuintilan akun lataussulake
« Uusin viesti kirjoittanut mnygard 26.01.2018, 18:03:53  »
Apua sain ja siltä pohjalta löysin ohjausvirtasulakkeen. Se oli sijoitettu konehuoneen puolelle rintapeltiä vasten, heti läpiviennin kohdalle johdon väliin. Johto oli rosvottu ohjaamosta sulakeryhmän yläpuolelta latausvirran (latauksen näytön) ohjausvirrasta. Sulake ei ollut palanut (5A), vaan oli aikojen saatossa hapettunut , eikä saanut enää kontakstia. Auto taas kunnossa. Kiitos avustajille netissä ja puhelimessa! Iso asia pienelle ihmiselle!
100
Sähköjärjestelmät ja -laitteet / Vs: Carthago Malibu asuintilan akun lataussulake
« Uusin viesti kirjoittanut mnygard 26.01.2018, 15:50:20  »
Moron! Ongelma on nyt hieman täsmentynyt. Sivukaapin sisällä kapean työtason alla on sähköboksi, johon menee auton laturilta n. 13,7 v jännite, mutta ei jaku sieltä talousakulle. Boksi on Schaudt 87677, EZ 96 A.
Kaikki sisätilan vermeet saavat kuitenkin virtansa (tasavirtaa n. 12 V, jos/kun vaan akussa sen verran virtaa on). Talousakku latautuu kyllä auton ollessa roikassa. Sille virralle onkin erillinen verkkovirtalaturinsa, joka näyttäisi olevan jo tehtaalla asennettu.
Nyt vialliseksi osoittautuneesta sähkökeskuksesta lähtee kaksi kiinteästi boksin sisälle asennettua mmj-kaapelia, joista toinen lienee 220 V sisäänsyöttö auton kyljessä olevalta roikkarasialta ja toinen vie 220 V sisäpistorasialle. Nuo vaikeuttavat elektroniikkaboksin irrottamista. Jos tietäisi, että sisältä k.o. boksista löytyisi sulake tms., joka vaihtaa, voisin katkaista kaapelit ja kytkeä uudestaan jakorasiassa taas boksia paikalleen asentaessani.
----------Eli oleellinen kysymys tietäville: Onko sähkökeskuksessa sisällä sulaketta latauslinjassa ja jos jotain muuta oletettavasti vioittunutta, mistähän voisi olla kyse?
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]