Kirjoittaja Aihe: Hupiakun tuplaus  (Read 490 times)

Poissa Peku 60

  • Tuorevaanari
  • *
  • Viestejä: 7
Hupiakun tuplaus
« : 21.05.2018, 16:03:14 »
Akku asiaa on käsitelty muuallakin, mutta kysynpä nyt mielipiteitä tässä kohtaa  ::)

Dethleffs Espritin hupiakusta pitäisi saada tehoa invertterin kautta mikrouunille, mutta nykyinen  miltä lie vuodelta peräisin oleva 92 ah exide hyytyy kättelyssä.
Invertteri on 1500 w, hetkellinen 3000 w ja mikron teho 700 w, ja ottaa virtaa 1050 w, niin pähkäilin tykönäni jos laittaisi uuden SZNAJDER 100AH VAPAA-AJAN AKUN tuon Exiden tilalle kuskin penkin alle ja toiselle olisi hyvinkin tilaa peräpäässä "olohuoneen sohvan" alla invertterin kanssa vierekkäin.
Penkin alle ei taida tuon isompi patteri mahtua, mutta "sohvan" sisään mahtuisi isompikin, mutta taitaa olla järkevämpi laittaa saman kokoiset patterit rinnan kytkettyinä. (Tai sitten kolmas samanlainen sinne, jos ei roiskeläppä lämpiä mikrossa)
Mutta kuinkahan tuo Espritin latauspuoli, kun tuon vanhan akun latauksessakin viisari näyttää 30 A, (lukemat loppuu näytössä siihen) silloin kun auton heittää käyntiin, jos virta on vähissä hupiakussa??
Mahtaako se kapasiteetin lisäys tuoda muuta ongelmaa, kuin että kestää kauemmin latautua täyteen?
Jos mä oikein laskin, niin kahdella 100AH akulla pitäisi tuo mikro muutaman minuutin pyöriä, vai miten lie?

Poissa Yrjö

  • KunniaVaanari
  • *****
  • Viestejä: 933
  • Lempäälä
Vs: Hupiakun tuplaus
« Vastaus #1 : 21.05.2018, 17:03:04 »
 Omien kokemusten mukaan, vanha akku saattaa ottaa reilusti latausvirtaa vastaan, eikä kuitenkaan anna "mitään" ulos. Kävi toissa vuonna niin.
  Otin kaksi 80 A. akkua, ne eivät ota virtaa ladatessa "juuri mitään" kuitenkin antavat ulos tarvittaessa. Tosin mikroa ei meillä ole käytössä.
Super Sprite Alpine- Opel Astra 2.0 8 v. Caravan -Hilleberg Nammatj 2GT-Helkama 6 v.
    Yrjö Tapola