Kirjoittaja Aihe: Alkovin kosteusvaurio ja pellin irrotus?  (Read 1112 times)

Poissa Veikkaaja

  • Tuorevaanari
  • *
  • Viestejä: 4
Alkovin kosteusvaurio ja pellin irrotus?
« : 27.04.2008, 18:40:32 »
No niin, nyt se pelätty ilmiö ilmestyi asuntoauto Matkaajaan vm-92. Alkovin vasemmassa laidassa on vaurio. Onneksi ei ole vielä kovin laajalle levinnyt. Piti alkaa suunnittelemaan korjausta ja sännätä tutkimaan nettiä aiheesta. Materiaalit ja työtapa alkaa olla jotakuinkin muutoin selvillä, mutta paikathan on tietty ahtaat sisältä päin tapahtuvaan korjaukseen. Uusittavat kappaleet on onneksi kaikki suoria eikä kauheaan kalusteiden irrotteluun joudu. 

Tiedustelen, että kuinka alkovin etuosa lähtee irti ja onko kuinkakin työläs irrottaa ja laittaa takaisin. Onko pelti kiinni eristeessä?
Siis kappale, jossa alkovin ikkunakin on. Olisi helpompi korjata irrallaan tellinkien rakentamisesta huolimatta ja panna takaisin, jos irroitus ei ole suuri työ ja ei joudu väkisin repimään eikä summassa viitsi purkaa. Joka tapauksessa saumat pitää tietty tarkistaa ja massata uudelleen. Onhan noita tullut tarkisteltua ja massattua, mutta näin on päässyt silti käymään. Työkalut kyllä pysyy käsissä, siitä ei ole kiinni. Kesän kalareissuille pitää päästä...