Kirjoittaja Aihe: kokemuksia burstnerista?  (Read 2399 times)

Poissa vik227

 • Tuorevaanari
 • *
 • Viestejä: 6
kokemuksia burstnerista?
« : 26.10.2009, 19:34:49 »
onkos nämä sakemannin vaunut minkälaisia kotimaisiin verrattuna,ukolla oli aikanaan sollareita ja kafi et niistä jonkun verran kokemusta.

nyt olis tulossa vaihtokaupan yhteydessä -90 burstner 535 onko tämmösestä minkälaisia kokemuksia?

Poissa AV64

 • Ikivaanari
 • ****
 • Viestejä: 332
 • Tampere
Vs: kokemuksia burstnerista?
« Vastaus #1 : 30.10.2009, 16:16:38 »
No itsellä ventana 490 classic vaunu 05 olen siihen ihan tyytyväinen , tarkenee ainakin -15C
sähköinen lattialämmitys ja Trumatic 3002 lämmitys,eihän se 4vuodenajan vaunu ole mutta pärjää ihan kohtuu hyvin.ja kohtuu hintaisia.
Ari

Poissa Catiska

 • Tuorevaanari
 • *
 • Viestejä: 32
Vs: kokemuksia burstnerista?
« Vastaus #2 : 19.10.2010, 16:07:35 »
Meillä on aikaisemmin ollut käytössä kolme kotimaista, nyt tuli Saksalaisen vuoro. Talvikäyttö ei meillä ole ollut kovin tärkeää, ehkä yksi reissu ollaan talvessa heitetty johonkin hiihtokeskukseen.

Nykyinen vaunu on meillä Bürstner Belcanto 9000 Nordic joka sopi meille pohjaratkaisultaan ja sisä/ulkoilmeeltään mainiosti. Vaatimuksina meillä oli lasten huone kolmella kerrossängyllä, aikuisille riittävän iso parisänky joka pitää saada eristettyä muista tiloista ja tietenkin miellyttävä keittiö.

Tämä vaunu ei varsinaisesti ollut ajatuksissa, lähinnä katseltiin uutta peflettiä ja harrastevaunua, mutta sitten eräs kauppias sattui tarjoamaan meillä ylivuotista mutta vielä luovutusta vailla olevaa Bürstneriä. Se oli itseasiassa myyty jollekin firmalle joka meni saman tien konkkaan, eli siksi vaunu oli heille päätynyt. Vaunu täytti meidän toiveet ja näytti erittäin hyvältä niin sisältä kuin ulkoakin ja kun hinnoistakin päästiin hyvin sopimukseen, siirtyi ko. kapine meille.

Nyt on vaunulla heitetty kolme lomareissua, niin kesähelteillä kuin myös pienissä pakkasissa, niin pääosa meidän vaununkäyttö keleistä on koettu. Talvella käydään vielä kokeilemassa pakkaskelejä, niistä kokemuksia sitten myöhemmin. Vaunu on kuitenkin Nordic-varustuksella ja lämpötehoa on kohtuullisesti, Alde 3010 lämmitin, 3150W sähkövastus ja Dometicin sängyn alla oleva ilmalämpöpumppu.

Vaunun vedettävyys on ollut hyvä, ei vatkaa eikä vaivaa. Toki pitkä peräylitys vaatii joskus huomiota ja kerran piti auton jousitus laskea aivan alas jotta päästiin luiskasta ajamaan. Mutta, tämä on vakio ongelma tämän kokoisissa vaunuissa. Onneksi ensimmäisenä asfalttiin ottaa alumiini, ei muovi.

Sisäratkaisu on toiminut kuten odotettiinkin, lapset ovat viihtyneet omassa sopessaan ja minä olen nauttinut isosta (pitkä ja leveä) parisängystä jossa on ainakin minulle erinomainen patja. WC on tilava ja toimiva, suihkua en ole kokeillut.

Valaistus on miellyttävä, riittävästi tunnelmaa tuovia ledilistoja sekä muita tunnelmavaloja + kauniisti muotoillut päävalot sekä lukuvalot. Muutenkin sekä ulkomuotoilu että sisustuksen Italialaishenkisyys sekä laadukkaan tuntuiset (ei kylläkään vakiot) verhoilumateriaalit ovat miellyttäneet.

Keittiö on ollut pääosin positiivinen kokemus. Jääkaappi on riittävän kokoinen (150L) ja pakastin on tehokas. Laskutilaa ja kaappitilaa on riittävästi, vain pohjoismaisena liesituuletinta jää kaipaamaan. Tosin, senkin siihen saa jos sitä kovasti kaipaisi, vaimo vain oli sitä mieltä, ettei tarvita, ei kärytetä sisällä...

Lämmitys ja jäähdytys on toimineet hyvin, kovin kylmistä keleistä ei tosin ole kokemusta. Pikku pakkasilla riitti 2kw sähkölämmitys + lattialämpö, jote reservissä olevat 6-7kW riittänevät kovemmillakin pakkasilla satunnaisessa käytössä, kuten meillä. Pienillä pakkasilla ei esiintynyt vedon tunnetta mutta kaksiosaisen oven saumakohdassa tietenkin on kylmäsilta johon kondensoituu vettä, talvella varmaankin jäätä.

Tuossa ensimmäisiä kokemuksia meiltä, keväämmällä sitten lisää aiheesta. Talvi sitten kertoo enemmän lämmityksestä, mutta ainakin Norjassa tämä merkki on melko suosittu ja ainakin kohtuullisen viileää on sielläkin  :)

Poissa kristalah

 • Nettivaanari
 • ***
 • Viestejä: 234
 • Kabe no.1 mutta vaihtelu virkistää ;-)
Vs: kokemuksia burstnerista?
« Vastaus #3 : 14.12.2010, 13:02:30 »
Bürstner vaunu edustajilta oli vaikea saada keväällä tarjouksia.
Meillä oli kolme vaihtoehtoa Hobby, Fendt ja tämä Bürstner
kyseessä sama pohjaratkaisu ja samoilla varusteilla. Bürstner merkki oli pitkään meille no1. koska siihen olisimme saaneet ulkoväriksi hopean harmaan ja sisätiloiltaan väritykset oli ok. Mutta kun ei tullut tarjousta niin ei. 2 kertaan soittelimme ja aina tarjous luvattiin tehdä lähipäivänä. aikaa tarjouksien pyytelyyn meni noin 2 kk.
Hobbyn edustajilla oli myös kiirettä, muutama  vain vastasi. Hobbyjen hintahaitari vaihtovaunun hvyityksestä oli melkoinen 3500 euroa halvimman ja kalliimman välillä.
Fendtiin päädyimme tarjouksen / palvelun ja laadun mittareilla.
Näin meillä.
Ei ole ihme jos Bürstner vaunuja rekisteröidään niin vähän osa syynä voi olla hidas kaupan teko ja siitä tulee mielikuva että haluavatko tehdä tilauskauppaa vai myydä edullisesti valmiiksi tilatut mallit pihasta pois.
ex: Matkaaja x2 Solifer x1 Kabe x3
ex: Volvot 740 -92, 850 - 95  V70 + 98
Volvo v70 04  kaikki "Fazerin sinisiä"
RAV4 07 + 2011 Fendt 390 FH Bianco

Poissa migel

 • KunniaVaanari
 • *****
 • Viestejä: 1,465
 • strömma kemiö, vars-suomi
Vs: kokemuksia burstnerista?
« Vastaus #4 : 14.12.2010, 13:50:38 »
Eikös tuo Kabe ole aika hyvä vaunu vai miten on?
MB Vito-01 Chevy sportside 350 cid.jeep wrangler 4,0 vm 91, Chevy van350 cid-91
LMC luxus-86  SFC 120725 Hobby Prestige 610-85,Volvo 855 , Jeep Cherokee 4,0 vm-89 ,Chevy Sportsde 4,2 V6 ja lisää haussa...