Kirjoittaja Aihe: dna vai sonera vai ..  (Read 4957 times)

Poissa Freemanni

 • KunniaVaanari
 • *****
 • Viestejä: 1,306
 • Hämeen hitaat
Vs: dna vai sonera vai ..
« Vastaus #30 : 02.04.2010, 11:46:38 »
Minulla on Soneralla joku vastaava, koske viikonloppupuheluita vuodeksi kerrallaan. Tekstari tulee vuosittain ja mikäli ei kuitta tilaus jatkuu. En ole siitä sen kummemmin välittänyt ja mikäli ilmenee tarve vaihtaa operaattoria uskon asian onnistuvan tiskillä.  
En usko tuon olevan kovinkaan laillista

Olin nyt viimepäivien aikana useamman operaattorin liikkeissä tarkistelemassa heidän "tarjouksiaan ja hintapolitiikkaansa". Siinä odotellessa hyvin monella ihmisellä oli nimenomaan ongelmana  saada entistä liittymäänsä katkaistua ja saada käyttöönsä vanha puhelinnumero. dna:lla kerrottiin, että erityisiä ongelmia on elisan kanssa. Elisan laskuissa ei lue sanaakaan mistään määräaikaisuudesta ( ainakaan sen jälkeen kun joku sopimuskausi liittymisen jäkeen on kulunut täyteen) , mutta dnalla lukee laskun aluksi korostetulla tekstillä esim"dna- Kimppa- sopimuksen määräaikaisuus 23.3 2008 - 23.12.2010", niin kauan kun karenssiaikaa kestää ja sehän sovitaan allekirjoituksella sopimusta tehtäessä. Mahtaisiko herättää liikaa ajatuksia jos elisalla siinä esim. lukisi "Elisa etuilta- sopimuksen määräaikaisuus 3.2.2009- 3.12. 2010". Ja jos se uusitaan (vain henkilökohtaisesti sopimalla, missä myös kerrotaan, että sekin sitoo), niin jälleen uudet ajat laskuun.

Toki elisalla oli "Reilu- kk- maksu", 3,95 e/kk, kun dna Kimpassa se oli ja on 0,9 e/kk ja kotimaan puhelut 6,9  cent/min. Elisan kaikki puhelumaksut ovat kalliimpia, mutta kohtuullisesti. Soneralla laskutetaan jokaisesta aloitetusta puhelusta aina 4,9 centin aloitusmaksu, siis vaikka puhelu kestäisi sekunnin. Minuutin puhelulle tulee hintaa 14,8 cent ja halvin kk- maksu on 1,99e/kk.

Nyt Suomessa ollaan siirtymässä ulkomailla jo tuttuun tilanteeseen, että sitoutumalla operaattoriin 24 kk ajaksi, saa halvimmillaan 1e/kk ( yht. 24 erurolla) ihan kohtuullisen nokialaisen puhelimen, mikä yleensä maksaa melkein 100 e ilman. Siinä voi 24 kk käyttää vain ko. operaattorin korttia (korttia voi toki vaihtaa puhelimesta toiseen) ja puhelimen saa 24 kk päästä vapaaksi korttisidoksesta. Myös puh. takuu on 2 v. Jonkun ilmaista musiikkia lataavan kosketusnäytöllä varustetun puhelimen perheen teini ottaa mielellään käyttöönsä 4 e/kk, kun puh. muuten  maksaa liki 300 e. Eri operattoreiden välillä on hinnoissa ja ehdoissakin suuria eroja. Halvimmissakin puhelimissa on vähintään 2G muistikortti (eräillä 16 G) kuville,videolle ja musiikille,kartat,sähköpostiyhteys,bluetooth, stereoradio, kovaääninen, USB-yhteys ja käsittämätön määrä turhaakin "ominaisuutta". Löytyy myös simpukkaa, missä on suuret nakkisormillekin käyvät  näppäimet ja ominaisuuksia paljon. Hinta 3e/kk.

Olkaa tarkkana, sillä tiskin takana tarkoitetaan aina hyvää niin kauan kun nimi on paperissa. Kannattaa miettiä minkälaista puhelinta todella tarvitsee juuri omaan käyttöönsä, ei "paljonko säästää kun ottaa teknisemmän puhelimen". Maksupolitiikka ja puhelinmen vapauttaminen sim- sidoksesta kannattaa myös selvittää. Jos esim. puhuu vähän ja lyhyesti, niin ei kannata ottaa 3000 minuutin pakettia. Useimmille iäkkäille ihmisille paras valinta on puhelin, missä maksetaan pieni kk- maksu ja puhelukohtainen pieni cent/min puhelumaksu.


edit: kirj. virheitä korjattu
« Last Edit: 02.04.2010, 12:01:19 kirjoittanut Freemanni »

Poissa joo o

 • KunniaVaanari
 • *****
 • Viestejä: 780
 • Pirkanmaa, mutta muutakin on kierretty kuin tahkoa
Vs: dna vai sonera vai ..
« Vastaus #31 : 02.04.2010, 11:51:32 »
Tämä pitkä sidonnaisuus voi johtaa siihen että kun sopimus päättyy niin on vaihdettava liitymää. Itse menin tähän sunnuntaipuhelulankaan. Eli kun olin kaikessa kiireessä hyväksynyt nämä sunnuntaipuhelut niin siiten vasta ilmoitettiin että sopimusta ei voi purkaa 18 kk. Aika näppärää kun noita tarjouksia satelee joka puolelta ei kaikiin huomaa totaalisesti kieltäytyä, vaikka näin yleensä teen.
Sopimusta en ole mielestäni kirjallisesti koskaan kyllä vahvistanut.
VW transporter -97 & Dethleffs Nomad 485 -89
Opel Astra Cosmo -06
Kipor IG2000, invertterit 1000 W ja 150 W.

Poissa Aakku

 • KunniaVaanari
 • *****
 • Viestejä: 853
Vs: dna vai sonera vai ..
« Vastaus #32 : 02.04.2010, 12:21:29 »
Nyt on tullut kaikenlaisia laajakaista- ja kännykkäliittymätarjouksia puhelinmyyntinä.
Olen ottanut tavakseni pyytää aina tarjoukset sähköpostiini tutustuakseni niihin. Järjestään kaikki ovat kieltäytyneet postittamasta tarjousta.
Tarjousta ei kuulemma myönnetä kuin puhelimitse. Lopputulos on keskustelussa aina ollut, jotta KUULEMIIN.
Volkswagen Westfalia California -97

Poissa Freemanni

 • KunniaVaanari
 • *****
 • Viestejä: 1,306
 • Hämeen hitaat
Vs: dna vai sonera vai ..
« Vastaus #33 : 02.04.2010, 13:07:27 »
Tämä pitkä sidonnaisuus voi johtaa siihen että kun sopimus päättyy niin on vaihdettava liitymää. Itse menin tähän sunnuntaipuhelulankaan. Eli kun olin kaikessa kiireessä hyväksynyt nämä sunnuntaipuhelut niin siiten vasta ilmoitettiin että sopimusta ei voi purkaa 18 kk. Aika näppärää kun noita tarjouksia satelee joka puolelta ei kaikiin huomaa totaalisesti kieltäytyä, vaikka näin yleensä teen.
Sopimusta en ole mielestäni kirjallisesti koskaan kyllä vahvistanut.

Löytyy siitä karanteenissa olemisesta hyviäkin puolia: voi sanoa puhelimen kauttaa liittymää kauppaville myyjille heti, että ei käy, 23 kk päästä voit palata asiaan ;D

Niinkuin sopimuksia tehtäessä aina, niin KAIKKI pitää tehdä selväksi ennenkuin edes otetaan kynää käteen. Meilläpäin tuo dna oli aluksi kirosana, mutta nyt kun paikallinen ex. Puhelinyhdistys on siinä vallankahvassa ja entinen "yhdistyksen aikainen tuttu" yhdessä dna- myymälässä pomona, niin  ei ne meikäläistä pahiten kuseta. Eka höyrypuhelinkin on sieltä ostettu  ja kun se osuuskunta pantiin lihoiksi, niin tuli monen sadan euron osingot sen lisäksi, että osakkeistakin sai hyvät hinnat.  Laajakaistassa ei ole mitään moitetta, kundit korjasivat kiitosta vastaan softaongelmiakin kotikoneasiakkaille ennen tätä dna- aikaa. Nythän ne vaan myy.

No, mutta siihen sopimukseen. Myyjän pitäisi käydä sopimus asiakkaan kanssa lävitse, että kaikki rajoitukset ja myöhemmät porsaanreiät kerrotaan selvällä suomella. Jos asiakas kertoo, ettei hyväksy jotain automaattisesti ensimmäisen sopimuskkauden loputtua tulevaa uutta sitovuutta, niin paras kertoa, että on 2 vaihtoehtoa: joko yliviivaavat sen sopimustekstistä tai siinä samalla tehdään jo jatkosopimukset kieltävä sopimuspaperii/ ts. irtisanomisilmoitus tulevaa ajankohtaa varten. Ellei sekään käy, niin onhan noita operaattoreita, jollekin varmasti käy.

Puh. operaattorit on tehneet ovelan siirron, kun eivät enää hoida myymälöissä asiakaspalvelutöitä. Tai siis hoitavat, jos osaa vaatia eikä lähde mihinkään ennenkuin asia on hoidettu. Vihaisia katseita ym. mutta so what? Kun aikansa yrittää  "oikeaan asiakaspalveluun (joka pian löytyy Intiasta)" ja sitten joskus pääsee läpi, niin vähän sama kuin robotille puhuisi. Aina surkutellaan, että "enhän minä, mutta kun on sellaiset ohjeet plää plää plää...." Niitten kanssa ongelma ei ratkea jos se ei kaupassa ratkennut.

Oikeastaan se tutuksi laajalle piirille tullut puhelinnumero on "arvokkainta". Ne kurjien sopimusten loput (jäljellä olevat kk- maksut) voi maksaa kerralla pois ja unohtaa koko jutun. Väliajaksi ottaa uuden sopimuksen toiselta ja uuden puh. numeron, ellei mikään auta. Minulla on muutama tuotemerkki ja firma "mustalla listalla" eri aloilta. Niistä en tarvitse muistilappuja niin kauan kun oma kovalevy toimii.
Poissa K.E.V

 • KunniaVaanari
 • *****
 • Viestejä: 1,517
Vs: dna vai sonera vai ..
« Vastaus #34 : 05.04.2010, 09:59:52 »
Kuuluvuuksista > http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/04/32140
Lainaus
TeliaSoneran ja Kuopion seudun kuntien riidan syy putkahti esiin torstain Savon Sanomissa: ihmiset eivät kuule toisiaan, kun ne puhuvat operaattorin verkossa.

– Lähes päivittäin jostain päin on kuulunut ongelmia nimenomaan kuuluvuuden ja puheen laadun suhteen, sanoo tietoliikennepäällikkö Reijo Kontkanen Kuopion kaupungin ja sairaanhoitopiirin tieto- ja puhelinliikenteestä vastaavasta Istekki Oy:stä.

Vuoden vaihteessa Kuopio ja naapurikunnat siirtyivät DNA:sta TeliaSoneran palveluun.

Kuopion kaupungin hankintajohtaja leena Petäjä on sanonut, että he ovat katkaisseet sopimuksensa operaattorin kanssa.

Torstain Kauppalehdessä TeliaSoneran Suomen-johtaja, Juha-Pekka Weckström sanoo, että sopimus on edelleen voimassa.

- Näistä ongelmakohdista, joita ei ole kovin paljon, keskustellaan