Kirjoittaja Aihe: Antenniputken tiivistys  (Read 985 times)

Poissa Ari Uusitalo

  • Tuorevaanari
  • *
  • Viestejä: 3
Antenniputken tiivistys
« : 10.05.2006, 19:34:09 »
Antenniputken reikä on aivan turhan väljä. miten olette tiivistäneet putken ja katon välin? putkenhan tulisi saada pyöriä ja poistettua tarvittaessa.

Toinen kysymys koskee sormenpään kokoista reikää katossa. Millähän tommonen kannattaisi paikata?

Terveisin

Ari U.


___________________
Solifer Arctic 45 -82

Poissa Rokker

  • -Matti Kivistö-
  • Global Moderator
  • KunniaVaanari
  • *****
  • Viestejä: 3,576
  • Vihti, Uusimaa
Re: Antenniputken tiivistys
« Vastaus #1 : 11.05.2006, 02:14:24 »
Itselläni oli Matkaajan kanssa sama ongelma (aihe Wanhalla laudalla) ja se poistui vasta ostamalla kokonaan uuden anteeninvarren (Kehä Caravan Tukku, muistaakseni noin 40€). Vanhan kanssa oli ongelmana jossain vaiheessa hajonut kattoa vasten tuleva osa ja yhteen ruostuneet teleskooppiputket.

Onneksi vaunua on säilytetty ladossa tms., joten pahempaa vahinkoa ei ollut syntynyt vuosien aikoina, mutta anteeniputki oli noin senttiä liian isossa reijässä ja reissussa olisi voinut käydä huonosti (lue: märästi) kun katossa olisi ollut aivan selvä reikä veden sisään pääsemiseen.

Uuden anteeniputken kanssa tuli mukana kaikki tarvittavat varusteet anteenikaapelia myöden, myös kattoa vasten tuleva levy tiivistemassoineen (nauha). Itse tosin käytin runsaasti liimamassaa tuon kiinnittämiseen enkä mukana tullutta massanauhaa. Samalla anteeni nousi ala-asennossaan korkeammalle, joten se ei enää osunut mm. kattoluukkuihin vaikka on ala-asennossa.

Anteeniputken lisäksi tarvitsi ainoastaan anteenin ja kiinnitin vaunun vanhan anteenin pop-niiteillä kiinni uuteen anteeniputkeen. Vanha anteeni oli kapeammalla rungolla kuin uudessa anteeniputkessa oleva "ura" sitä varten, mutta väljyyden poistin tekemällä kiilapalat väliin. Popniitit pitävät myös kiilat paikoillaan (porasin reijät myös niiden läpi).

Ylimääräisen reijän peittämiseksi voi käyttää esimerkiksi sopivan kokoista peitelevyä ja butyylimassaa. Kannattaa vaan ensin selvittää mitä haittaa reijästä on jo ollut ja korjata vauriot. Jos kyseessä on vanhempi vaunu tai auto jossa on esim. stryrox-eristys se pitää kuivattaa kunnolla ja sen kuivatus on hankalaa styroxin rakenteesta johtuen.

Olisiko reikä tarkoituksella tehty? Esimerkiksi radion anteenia varten?

Rokk Oon !
Solifer 6102i -89 + Matkaaja 560 -82/83 | Volkswagen Campingwagen [Westfalia] -76
SFC 114207
LA/CB ch. 7fm/19am: Rokker / KILA49