Kirjoittaja Aihe: Raparperipiirakan aihio  (Read 1551 times)

Poissa vesako

  • KunniaVaanari
  • *****
  • Viestejä: 1,399
Raparperipiirakan aihio
« : 17.05.2010, 19:59:43 »
Kohta päästään herkuttelemaan :D
Kymco
SFC 14111

dorotea

  • Vieras
Vs: Raparperipiirakan aihio
« Vastaus #1 : 17.05.2010, 20:19:09 »
Ei tarvitse kauan odottaa!! ;D

Poissa vesako

  • KunniaVaanari
  • *****
  • Viestejä: 1,399
Vs: Raparperipiirakan aihio
« Vastaus #2 : 17.05.2010, 20:23:34 »
Heh.

Sinäpäs taidat nauttia omasta piirakasta
ennen minua. :D
Kymco
SFC 14111

dorotea

  • Vieras
Vs: Raparperipiirakan aihio
« Vastaus #3 : 17.05.2010, 20:25:11 »
Heh.

Sinäpäs taidat nauttia omasta piirakasta
ennen minua. :D


Voi olla, ellei kasvu yht´äkkiä tyrehdy!

Poissa vesako

  • KunniaVaanari
  • *****
  • Viestejä: 1,399
Vs: Raparperipiirakan aihio
« Vastaus #4 : 17.05.2010, 20:48:48 »
Toivotaan ettei halla vie.

Nyt jonkun täytys laittaa se taikinanteko ohje.

Onko se oikea pulla taikina vai joku muu?

Meinaan vaan kun näyttää tuo minun raparperi jo sen verran
valmiilta ;)
Kymco
SFC 14111

Poissa Pumppis

  • KunniaVaanari
  • *****
  • Viestejä: 1,378
  • Fiat Lux
Vs: Raparperipiirakan aihio
« Vastaus #5 : 17.05.2010, 21:55:18 »
Heh.

Sinäpäs taidat nauttia omasta piirakasta
ennen minua. :D


Voi olla, ellei kasvu yht´äkkiä tyrehdy!
Ja jos kasvu on kohdallaan ja rouva on suosiollinen, asian voi päivittää ketjuun "Tänään sitten sain".
Ylläoleva kommentti on oma käsitykseni asiasta.
Sen voi ottaa henkilökohtaisesti.

Poissa Kevytnaapuri

  • Ikivaanari
  • ****
  • Viestejä: 254
  • Oulun seutu
Vs: Raparperipiirakan aihio
« Vastaus #6 : 18.05.2010, 09:44:41 »
Toivotaan ettei halla vie.

Nyt jonkun täytys laittaa se taikinanteko ohje.

Onko se oikea pulla taikina vai joku muu?

Meinaan vaan kun näyttää tuo minun raparperi jo sen verran
valmiilta ;)

Kyllä minä sen murotaikinapohjaan tekisin. Ohje vain ei oo täällä (=töissä), vaan kotosalla, joten en pysty sitä omaa reseptiäni nyt tässä antaan.

Mutta googlelta kysymällä löysin tällaisen, aika samankaltainen varmaankin se kotona oleva on:
    * 125 g margariinia
    * 1½ dl sokeria
    * 1 kananmuna
    * 2½ dl vehnäjauhoja
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 2 tl vaniljasokeria

Ekka margariini ja sokeri sekaisin, sitten kanamuna, sitten loput aineet (leivinjauhe ja vaniljasokeri sekoitettuna jauhoihin jo valmiiksi).

Lisäksi sanoisin, että itse mieluusti ihan pikkasen kiehautan raparperejä, siis pilkon ne ja kiehautan, sen verran, että pehmenevät. Sokeria lisään jonkin verran, sillä lapsille ei maistu muuten. Paistolämpötila 175, paistetaan kunnes on valmis :D
Land Rover Discovery 2 Td5 2001
Saab 900c -89
Solifer Finlandia 2002 -87

Poissa vesako

  • KunniaVaanari
  • *****
  • Viestejä: 1,399
Vs: Raparperipiirakan aihio
« Vastaus #7 : 18.05.2010, 20:24:43 »
Toivotaan ettei halla vie.

Nyt jonkun täytys laittaa se taikinanteko ohje.

Onko se oikea pulla taikina vai joku muu?

Meinaan vaan kun näyttää tuo minun raparperi jo sen verran
valmiilta ;)

Kyllä minä sen murotaikinapohjaan tekisin. Ohje vain ei oo täällä (=töissä), vaan kotosalla, joten en pysty sitä omaa reseptiäni nyt tässä antaan.

Mutta googlelta kysymällä löysin tällaisen, aika samankaltainen varmaankin se kotona oleva on:
    * 125 g margariinia
    * 1½ dl sokeria
    * 1 kananmuna
    * 2½ dl vehnäjauhoja
    * 1 tl leivinjauhetta
    * 2 tl vaniljasokeria

Ekka margariini ja sokeri sekaisin, sitten kanamuna, sitten loput aineet (leivinjauhe ja vaniljasokeri sekoitettuna jauhoihin jo valmiiksi).

Lisäksi sanoisin, että itse mieluusti ihan pikkasen kiehautan raparperejä, siis pilkon ne ja kiehautan, sen verran, että pehmenevät. Sokeria lisään jonkin verran, sillä lapsille ei maistu muuten. Paistolämpötila 175, paistetaan kunnes on valmis :D

Mitäs jos tekis ihan oikeasta pullataikinasta
jossa on myös kaardemummaa.

Laittas lievästi keitettyjen raparperien joukkoon
vähän omenahilloa.

Tää nyt on semmonen ohje, että jos
kerrostalossa asuu niin täytyy pitää
läpiveto paiston ajan muuten tuoksut
menee rappukäytävään eikä piirakkaa
riitä itelle ollenkaan. ;)
Kymco
SFC 14111

dorotea

  • Vieras
Vs: Raparperipiirakan aihio
« Vastaus #8 : 27.05.2010, 21:09:38 »
Eka piirakat on syöty tuoreista raparpereista ja osa laitettu jo pakkaseen.

Poissa perho-ukko

  • KunniaVaanari
  • *****
  • Viestejä: 2,515
  • Filetillä kun fileoi Fiiliksessä,tulee hyvä fiilis
Vs: Raparperipiirakan aihio
« Vastaus #9 : 30.05.2010, 17:31:12 »
 Onkohan toisilla vastaavaa havaintoa: Ajattelin tuossa tehdä nokkos-lettuja,nokkosia hyvin,mutta kun toin nokkoset sisälle,vihreänä mattona kirvoja,juuri noita,mitä näyttivät TV.ssä,meillä kun on isot koivut pihassa,olisko siinä syy? Ei ole ennen ollut moista esiintymää!! Toki huuhtomallahan ne lähtee,mutta oli niitä niin paljon,että käsivarret oli vihreänään niitä!! Hyviä lettuja siitä huolimatta tulee,kirvat pois veden alla liottamalla,kelluvat pinnalla,helppo poistaa,sitten kevyt ryöppäys,ja eikun taikinan tekoon!!!! ;D
VW 28 LT-85 FIILIS  ,solifer 55 TT ,Kafi 540 ,Spite Musketeer

Poissa vesako

  • KunniaVaanari
  • *****
  • Viestejä: 1,399
Vs: Raparperipiirakan aihio
« Vastaus #10 : 30.05.2010, 17:53:42 »
Onkohan toisilla vastaavaa havaintoa: Ajattelin tuossa tehdä nokkos-lettuja,nokkosia hyvin,mutta kun toin nokkoset sisälle,vihreänä mattona kirvoja,juuri noita,mitä näyttivät TV.ssä,meillä kun on isot koivut pihassa,olisko siinä syy? Ei ole ennen ollut moista esiintymää!! Toki huuhtomallahan ne lähtee,mutta oli niitä niin paljon,että käsivarret oli vihreänään niitä!! Hyviä lettuja siitä huolimatta tulee,kirvat pois veden alla liottamalla,kelluvat pinnalla,helppo poistaa,sitten kevyt ryöppäys,ja eikun taikinan tekoon!!!! ;D

Terve.

Kirjoitin tuolla puutarha osiossa
tuoretta, raikasta salaattia.

Vähän isompia yllätyksiä olivat. ;)
Kymco
SFC 14111