Kirjoittaja Aihe: Hobby 560 cfe 2011  (Read 1383 times)

Poissa TsKo

 • Vaanari
 • **
 • Viestejä: 75
Hobby 560 cfe 2011
« : 16.01.2011, 16:01:38 »
Käytiin viikko takaperin kattomassa tommosta hobbya. Emäntä otti ja ihastu vaunuun heti kertaheitolla, eikä kelvannu enää muunmerkkiset laitteet mitä esittelin hänelle ;D

Pari pohjoismaalaista käytettyäkin oli mietinnässä, mutta hinta kun on samaa luokkaa kuin tuossa uudessa hobbyssa niin päädyimme kumminkin Saksalaiseen.
Talviominaisuuksia olisi toki ollut enemmän, mutta muuten olivat jokseenkin vanhanaikaisen näköisiä sisätiloiltaan.
Vaikka meidän emäntä omaa melko runsaasti teknistä ymmärrystä ja noita laitteita kattellessa hänelle olisin pystynyt markkinoimaan esim erään Kaben, jota harkittiin niin itsekkään en oikein viitsi hankkia jotain laitetta pelkkien teknisten ominaisuuksien valossa.
Nyt on sitten kaupat sovittuna ja päätettiin kokeilla kuinka toi trumatic lämmitteinen vehje soveltuu meidän käyttöön ja jos ei tarkene niin sitten hommataan reuraavaksi jokin muu laite. Ja eipähän tarvitse harmitella ettei vaunu miellytä silmää. Pienellä varustelulla ja tuunauksella tuosta saadaan varmasti kelpo peli.

Pohjaratkaisu oli ratkaisevassa roolissa valintaa tehdessä. Ainoa hieman erikoinen ratkaisu on mielestäni tuo vessan ulkopuolella oleva lavuaari/peili systeemi.
Siihenkin emäntä kuittas että on kerrankin ajateltu naisia ku on tilaa ympärillä, eikä kaikki oo tungettu vessan kanssa samaan tilaan.
Myös se kun kaikki pinnat eivät ole puunvärisiä on kiva juttu ja kaappitilaakin on meille vähintäänkin riittävästi.
Lisävarusteena tuossa on truma ultraheat,lattilämmitys,liesituuletin,tv antenni,valaistuksen kauko-ohjaus,talvipyörät.

Pari pähkinääkin tuossa on silti purtavaksi. Ensiksi invertteri, mikroaalltouunin paikka, tv:n paikka niin että voi katsoa vuoteesta käsin, äänentoiston toteuttaminen fiksusti, harmaavesisäiliön rakentaminen sisätiloihin.
Mikä tarkeintä mikään näistä ei ole välttämättömyys saada heti vaan voi rakennella pikku hiljaa sitä mukaan kun on aikaa.

Muutenkin tuo varustelutarve pohjautuu meillä melko voimakkaasti puskaparkkiominaisuuksien paranteluun. Käyttönä tulee olemaan meikäläisen osittainen työviikkoasunto, kesän pohjoisen reissun uudet ulottuvuudet ja syksyn metsästysviikonloput. Tai no mistäs sitä koskaan tietää jos sitä innostutaan leirintäalue-elämästäkin.

Nyt sitten vaan odotellaan, että homma etenee ja saadaan joskus vaunu pihaan.

Kommentteja olisi kiva kuulla josko jollakulla on hallussaan tai harkinnassa tommonen cfe hobby, ja toki muutenkin kaikki ideat ja ajatukset ko laitteesta.
Kafi 560 -77(ehkä tuleva saunavaunu) ja joku vaunu mutta mikä?+ MB Vito 115cdi -05

Poissa kristalah

 • Nettivaanari
 • ***
 • Viestejä: 234
 • Kabe no.1 mutta vaihtelu virkistää ;-)
Vs: Hobby 560 cfe 2011
« Vastaus #1 : 12.02.2011, 21:56:11 »
Hei!

Ja onnea uudelle vaunulle!
Katselimme ja ihastelimme kyseistä vaunua messuilla, keittiö ratkaisu on varmasti toimiva ja mukava paikka luoda herkkuja. Meille oli yhtenä vaihtoehtona myös Hobby merkki tosin etsimme eri tarkoitus periaatteeseen vaunua, pientä reissuvaunua.
Huomasimme saman asian että pohjoismaiset vaunut tarjoavat kyllä pohjaratkaisuiltaan moneen tarpeeseen vaunuja pariskunnalle sekä lapsiperheille, mutta meille ei niistä sopivaa löytynyt.
Meillä on ollut useampi Kabe, ja olemme olleet tyytyväisiä... mutta mutta... Briljantti on pienin vaunu Kabelta ja näppärän kokoinen, sänky on vain liian kapea 120 cm. Kun taas saksalaisissa vaunuissa jopa meidän tulevassa alle 4m vaunussa  on sängyn leveys on 140cm, sekä tämä lavuaari vessasta pois, joka antaa tilaa myös sängystä noustaessa enemmän. Kyllähän se laatu maksaa ja varmasti pohjoismaiset vaunut on lämpimiä, jotenkin se kankaiden ja kahvojen vaihto ei enään ei riitä uudistamaan vaunuja vaan tarvitaan myös pohjaratkaisuihin ja kokoihin rohkeita muutoksia, Mistä Hobbyn alle 5m vaunut jopa kokoluokkaan 350 on uskomattoman käyttökelpoisia, Ihmettelen vain miksi ei ruotsalaisiin laatuvaunuihin panosteta tähän kokoluokkaan :-\

Uutta vaunua odotellessa voi suunnitella tv:n paikkoja mukavassa odotus fiiliksessä. Toivotan mukavia reissuja teille!
ex: Matkaaja x2 Solifer x1 Kabe x3
ex: Volvot 740 -92, 850 - 95  V70 + 98
Volvo v70 04  kaikki "Fazerin sinisiä"
RAV4 07 + 2011 Fendt 390 FH Bianco

Poissa -MT-

 • Vaanari
 • **
 • Viestejä: 63
 • Kouvolan seutu
Vs: Hobby 560 cfe 2011
« Vastaus #2 : 16.02.2011, 19:19:15 »
Meillä on kyseinen 560Cfe ja on todella upea vaunu.

Mikrolle ei ole mielestäni hyvää paikkaa ollenkaan. Se meillä täytyy sijoittaa siihen karusellikaappiin.
Ja aina kun sillä lämmittää niin nostettava siihen tiskipöydälle. Todella huonossa paikassa pistorasia.

Telkkaria pääsee varmasti katsomaan sängystä jos laittaa kääntyvän seinätelineen, siihen televisiopöydän päälle.

Me otimme lisävarusteeksi audiopaketin mihin kuuluu neljä kaiutinta, soitin ja subbari. Aika mehevät musat vaunuun  :)

Mukavuuspakettiin ei kuulu antennia vaan antennimasto ja johdot. Eli antenni pitää ostaa erikseen   >:(

Volvo S60 2,5T AWD
Ex: Solifer 550 Jubilee -90.   Nyk:  Hobby excellent 560 Cfe -11
Sfc- 1033**